• Nyitott világú játék lehet az új Sonic
  • Könnyen lehet, hogy Sonic Rangers lesz a címe

A Sega a múlt héten több új Sonic-játékot is bejelentett, ezek közül pedig a 2022-ben érkező új, nagyszabású alkotás a legizgalmasabb, amiről konkrétumokat egyelőre nem árultak el, ám könnyen lehet, hogy több fontos részlet is kiszivárgott.

A részben régi, részben új híreszteléseket (melyek állítólagos fókusztesztelőktől származnak) a ResetEra fórumán gyűjtötték össze, és bár a forrás a 4chan, mindenképpen hitelt ad a dolgoknak, hogy egy korábbi szivárgásban Sonic Rangersként hivatkoznak a játékra. És bár a Sega hivatalosan nem jelentette be a játék címét, a trailer 4K-verziójának metaadataiban ugyanez a cím olvasható.

szep-nagy-adag-sonic-erkezik-a-sundiszno-30-szuletesnapjara.jpg

Ami magát a játékot illeti: állítólag egy nyitott világú alkotásról van szó, amely nagyot merít a „Ubisoft-recept”-ből, miszerint tornyok elfoglalásával tudunk egyre többet és többet felfedni a játéktérből. A világban harcok és fejtörők várnak ránk, amikkel gömböket gyűjthetünk: ezek portálok kinyitására használhatók, ahol száguldozós pályák várnak ránk, a gyűjthető tapasztalati pontokon keresztül pedig új képességeket nyithatunk meg.

A teaser videóban látott körkörös mozgás egyébként állítólag "spincycle" néven fut, és ez lesz a kék sündisznó legjellemzőbb mozdulata az új játékban.