• A vártnál komolyabbak lehetnek a PS5 gyártási költségei
  • Konzolonként 450 dollárba kerülhetnek a komponensek
  • Ez 499 dolláros/eurós nyitóárat vetít előre

Bár sokan úgy tippeltek, hogy a PS4-hez hasonlóan a PS5-öt is februárban, egy külön rendezvényen fogja leleplezni a Sony, ezidáig erre még nem került sor. A nagy csend ellenére azonban még mindig bármikor jöhet a bemutató, az egyik legfontosabb részletre, az árra azonban szinte biztosan nem fog fény derülni a közeljövőben - már csak azért sem, mert a Sony bevallottan figyeli, mit lép ilyen téren a Microsoft. Az Xbox Series X árszabására viszont jó eséllyel csak a júniusi E3-on fog fény derülni.

pletyka-a-vartnal-dragabb-lehet-a-ps5.jpg

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a vártnál drágább lehet a konzol gyártása - írja a Bloomberg. A meg nem nevezett forrás szerint a megnövekedett kereslet miatt drágábbak lettek a NAND és DRAM komponensek, ami az előállítási költséget is feljebb tornászta, nagyjából 450 dollárra. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 399 dolláros/eurós nyitóár (ennyiért startolt anno a PS4 és ennyibe kerül most a PS4 Pro) veszélybe került - nem ritka ugyan, hogy kezdetben bevállalják a gyártók a veszteséget, de ezt a különbséget lehet, hogy túl nagynak tartja majd a Sony, és inkább a 499-es árcédula mellett dönt.

A híresztelések szerint egyébként a Sony már véglegesítette a hardvert, és állítólag a hűtésre a megszokottnál többet költenek, szeretnének ugyanis biztosra menni ilyen téren. Ami pedig a PlayStation VR-t illeti: a headset új verziója csak valamivel a PS5 premierje után érkezhet.

Korábban felmerült az is, hogy a koronavírus miatt csúszhat a következő generációs konzolok 2020 végére tervezett premierje, ám a forrás szerint a járvány ezidáig nem hátráltatta a PS5 gyártásának előkészítését.

Támogasd te is a PC Gurut!