• Egy pletyka szerint több mint 500 millió dollárból készül a Halo Infinite
  • Ezzel minden idők legdrágább játéka lenne

Bár voltak bizonytalanságok azt illetően, hogy mostani vagy következő generációs cím lesz-e a Halo Infinite, jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a következő Halo-játék Xbox One-ra fog megjelenni - meg persze PC-re. Már a név is sejteti, hogy egy igazán grandiózus projektről van szó, és ha hihetünk a híreszteléseknek, akkor számszakilag ez még inkább igaz lehet: iparági pletykák szerint ez a jelenleg készülő legdrágább játék.

pletyka-minden-idok-legdragabb-jateka-lesz-a-halo-infinite.jpg

A szabadúszó videojáték-producer, Ralf Adam a német Auf ein Bier gaming podcastben vendégeskedett nemrég, ahol beszélt egy kicsit a GDC-s élményeiről. Ennek kapcsán pedig elmondta, hogy a szakmai rendezvényen úgy értesült: a Halo Infinite több mint 500 millió dollárból készül - és ezek csak a fejlesztési költségek, a marketing még nincs benne.

Ez persze nemcsak az aktuálisan készülő legdrágább projekt lenne, hanem összességében is: a Grand Theft Auto V anno 265 millió dollárból készült, és bár a Red Dead Redemption 2 ennél szinte biztosan drágább volt, itt pontos összeg nem ismert - és amúgy sem valószínű, hogy a Rockstar ráduplázott volna az előző játékára ilyen téren.

Az eszeveszett fejlesztési költség egy hosszú éveken át futó játékot és szolgáltatást vetít előre, mikrotranzakciók is lesznek - máskülönben teljesen irracionális lenne a Microsoft részéről ez a költekezés. Ez után még nagyobb kíváncsisággal várjuk az idei E3-at, hiszen a Halo Infinite ott lesz a 2019-es expón.