• Pletyka: jön a Red Dead Redemption 2
  • Egy állítólagos volt dolgozó szerint a Rockstar az E3-on fogja bemutatni a játékot
  • Előzmény lesz a Red Dead Redemption 2: Legends of the West
  • PC, Xbox One és PS4 platformra készül már három és fél éve
  • Személyre szabható karaktert, lovat és házat,
  • Valamint kibővített multiplayer módot kapunk

AnonDN1978 azt állítja magáról, hogy egykor a Rockstar Games csapatában dolgozott, és azt mondja, hogy a csapat az E3 során fogja bejelenteni a Red Dead Redemption folytatását. A program a Red Dead Redemption 2: Legends of the West címet kapta, és Xbox One, PS4 valamint PC platformra fog megjelenni.

A játék az RDR előtt játszódik, ugyanabban a térségben, amit 2010-ben megismerhettünk. Ezúttal három főszereplőt kapunk, akikből kettő régi ismerős lesz. Az egyik Irish, aki 15 éves korában Írországból jött Amerikába (a játék idején 21 éves), a másik Seth, aki Kansas Cityből költözött át Tumbleweedbe, maga mögött hagyva egy jó, banki állást egy mesés kincs reményében, aminek üldözése során felélte a teljes vagyonát, illetve elvesztette a családját, majd az ép eszét is. A harmadik szereplő egy új figura, akit mi nevezünk el és szabhatunk személyre. Ő lesz a multiplayer avatarunk, illetve az, akit a szabad kóborlás során használhatunk -- a 30 misszióból álló, ismerős arcokat (Bonny Macfarlane vagy az ekkor még bandita Marston) felvonultató kampány során őt nem irányíthatjuk, csak elkísérheti Irisht vagy Sethet, illetve ez a két figura velünk tarthat, ha éppen nem a történetet görgetjük előre. Nem lehet GTA 5 módra, bármikor váltogatni a szereplők között.

AnonDN1978 elmondása szerint a Red Dead Redemption 2 jóval nagyobb szabadságot ad a játékosok kezébe, és nem csak azon a téren, hogy a saját ízlésünk szerint formálhatjuk a harmadik karaktert, hanem mert a lovunkat, annak felszerelését, illetve a házunkat is mi választjuk és bővítjük kedvünk szerint. Ezen kívül bandákba verődhetünk, vagy éppen a rendőrség oldalán próbálhatjuk megállítani a bűnözést, illetve van egy 4-8 fős kooperatív mód is, amiben a kampány bizonyos küldéseit teljesíthetjük.

Az információkat természetesen érdemes komoly fenntartásokkal kezelni, még úgy is, hogy már épp időszerű lenne a folytatás (AnonDN1978 szerint három és fél éve készül a játék), a Rockstar ugyanis nem szokott semmit sem bejelenteni az E3-on; leginkább ezért bűzlik a dolog, illetve az is sántít, hogy teljesen rossz subredditre, a kiszivárgott zenékre és albumokra szakosodott, r/leakthreads oldalra írt.