Tegnap mi is megírtuk, hogy kijött a Pokémon GO első nagyobb frissítése, amely számos problémát azzal a faramuci megoldással orvosolt, hogy egyszerűen kievette a hibásan működő funkciót. A legnagyobb áldozat a kis tappancsok voltak – eme jelek mutatták, mennyire vagyunk közel egy adott pokémonhoz. Egy jelölte a nagyon közeli zsebszörnyeket, három a távolikat.

Ez a funkció egyszer csak megkergült és azokat a digimonsztákat is távoliként jelölte meg, amelyek az orrunk előtt voltak. A Niantic ugyan tudott a problémáról, megjavítani viszont nem volt képes, így nemes egyszerűséggel kiszedte a funkciót, ezzel megnehezítve saját játékosai dolgát, hiszen azok így nem tudhatják, milyen messze vannak a zsebibabák.

Ezzel egyidejűleg a Niantic a játékélmény rombolása és a felhasználói feltételek megszegése okán leállítatta az olyan térképoldalakat, mint a PokeVision és a PokeRadar (a Budapest-térkép még működik), ezek ugyanis megmutatták, merre rejtőznek a szörnyecskék. Szóval mostanra a Pokémon GO játékosok azt sem tudják merre és milyen messzire sétáljanak el a pokémonjaikért.

Ezzel a Niantic rosszabbul már nem is léphetett volna. Egyre több játékos szólal fel a cég ellen a Twitteren és a Redditen, vagy csak törli a programot a mobiljáról. Mi több, vannak olyanok, akik már a pénzüket követelik vissza a Nintendótól.

A rajongókat az is bosszantja, hogy mindeközben a Niantic egy szót sem szól, nem reagálnak a felháborodásokra, és látszólag a kisujjukat sem mozdítják, hogy elsimítsák a gondokat. Így, ha csak nem reagálnak nagyon gyorsan érdemben, könnyen lehet, hogy a frissítéssel és a térképoldalak lelövésével lebökték szegény Pikachút.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Titeket is dühít a térképek lelövése és a távolságmérő funkció eltávolítása?