• Csúszik a Sigil megjelenése
  • Ez a Doom szellemi örököse, melyet John Romero fejleszt
  • Az eredeti játék nem hivatalos ötödik epizódja lesz

Nem akármilyen projektet jelentett be néhány hónappal ezelőtt az id Software legendája, John Romero, aki Sigil néven egy nem hivatalos folytatást fog kiadni az eredeti, 1993-as Doomhoz. Egy spirituális utódról van szó, amely lényegében a történet ötödik felvonása lesz az alapjátékban található három epizód (Knee-Deep in the Dead, The Shores of Hell, Inferno), illetve a The Ultimate Doom kiadásban található negyedik fejezet (Thy Flesh Consumed) után.

sigil-doom.jpg

Eddig úgy volt, hogy február közepén fog megérkezni a Sigil, ám miután ezt az időpontot mostanra szép lassan magunk mögött hagytuk, Romero egy friss blogbejegyzésben tiszta vizet öntött a pohárba. A dizájner elmondta, hogy a két limitált dobozos változat, a Big Box és a Beast Box elkészítése és kiszállítása a vártnál tovább tart, így jelen állás szerint csak áprilisban fog megjelenni a játék, amikor már mindenki megkapta a saját példányát.

A korábbi ígéreteknek megfelelően a Sigil digitális változata - amely az eredetihez hasonlóan megawad formátumban érkezik - ingyenes lesz mindazok számára, akiknek megvan az 1993-as Doom regisztrált verziója. A GOG.com kínálatában most kevesebb mint 2 euróért megvehetitek a The Ultimate Doomot, ha fel szeretnétek készülni a 9 single player és 9 deathmatch pályát kínáló ötödik epizódra.