Régóta vártuk már a Mortal Kombat premierjét, és nem is okoztak csalódást az első számok. Akadt azonban egy kihívója a játékadaptációnak.

mortal-kombat-movie-poster-thumb-1613594784791-e1613668690640.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Mortal Kombat

A hétvége sikerfilmje nem meglepő módon a Mortal Kombat lett. Észak-Amerikában 22,5 millió dolláros bevétellel nyitott a film, ami az elmúlt esztendő számait tekintve szép eredmény. Összehasonlításképp: olyan nagyprodukciók, mint a karácsonykor debütált Wonder Woman 1984 és a nyáron bemutatott Tenet 16,7 és 20 milliót gyűjtöttek nyitóhétvégéjükön, míg a járványidőszak csúcstartója, a Godzilla Kong ellen 32,2 millió dollárral nyitott. (A jegyeladásból származó nyereségek kapcsán érdemes kiemelni, hogy a Warner HBO Maxen egyidejűleg bemutatott produkcióinak netes bevételeit nem ismerjük.)

A film főhőse Cole Young, az egyszerű bunyós, aki a történet elején még nem is sejti, hogy sárkány alakú anyajegye alapján komolyabb sorsra hivatott. Amikor a Külvidék császára elküldi Sub-Zerót, hogy legyőzze a földi harcosokat, az ő feladata lesz megmenteni a világot. Itt láthatjátok az első hét percet.

Demon Slayer: Mugen Train

Mégsem beszélhetünk a Mortal Kombat kizárólagos sikeréről, Simon McQuid akciómozijának ugyanis váratlan ellenfele támadt. A Demon Slayer: Mugen Train című anime 20 millió dollárt fialt a hétvégén. Ráadásul míg a játékadaptációt 3000 vásznon vetítették, a japán filmre csupán 1600 helyen válthattak jegyet a nézők. Utóbbi ezzel minden idők legsikeresebb idegen nyelvű premierjét produkálta Amerikában.

A népszerű japán manga- és tévésorozatot feldolgozó Demon Slayer egy emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szól. Ázsiában már tavaly debütált a film, jelenleg 440 millió dolláros nemzetközi bevételnél jár, és a szigetország történetének legnagyobb mozis kasszasikerét aratta.

mv5bndrmm2fjnmmtodvlnc00mzbjltk3nzctmzy3nznmzjk3yzdhxkeyxkfqcgdeqxvymti3mjk2mdm3v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Godzilla Kong ellen

A harmadik helyen az immár negyedik hete futó Godzilla Kong ellen című akció-sci-fi áll. Hétvégén 4,2 millió dollár értékben váltottak rá jegyet, Adam Wingard filmje így a tengerentúlon már 86,5 milliónál, globálisan pedig 400 milliónál jár.

A történet azután játszódik, hogy Godzilla maga alá gyűrte a titánokat. Az emberek épp a túlélésért küzdenek, már csak a Koponya-sziget lakója, King Kong maradt egyenrangú ellenfele, aki a hetvenes évekbeli sikertelen expedíció óta csak erősebb lett.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg
(A kép forrása: IMDB)