Úgy tűnik, leáldozóban van a Denuvo csillaga, egyre több játékot törnek fel napok alatt, amit az egykor „feltörhetetlennek” tartott védelem biztosított. A Resident Evil 7-et öt nap után már tölthették az emberek a különféle oldalakról, a Mass Effect: Andromedánál is csak tíz napig állta a sarat a Denuvo, s bár azt a programot újra bevédték az 1.05-ös frissítéssel, ma már az sem zavar senkit. És ez csak pár cím a nagyon közeli múltból.

És most felkerült a listára a Sniper: Ghost Warrior 3 és a Prey, utóbbinál ráadásul a kalózoknak szintén csak tíz napra volt szükségük ahhoz, hogy megszabadítsák a Denuvótól. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy az osztrák csoda immár nem is akkora csoda, és a kalózoknak lassan csak ujjgyakorlat lesz a feltörése. Akkor meg minek használják?

Ami azt illeti, vannak jelek arra nézve, hogy a kiadók kezdenek elpártolni a Denuvótól. A Prey-t jegyző Bethesda egy másik játékát, a Doomot decemberben megszabadította a védelemtől, de a Syberia 3 esetében is elállt a Microïds a használatától még áprilisban, hét nappal a játék megjelenése után. Szóval könnyen megeshet, hogy idén a Denuvo végleg elveszti a belé vetett bizalmat, ha csak a fejlesztői nem találnak ki valami hathatós megoldást.