A Prey idegenjei, a Typhonok (több faj gyűjtőneve) nem a megszokott rútpofájú szörnyetegek, inkább fekete, füstszerű teremtmények, amelyek mindegyike máshogy néz ki és másfajta különleges képességekkel bír. A videóból megismerhető legkisebb teremtmény, a Mimic például organikus anyagokat abszolválva képes leutánozni bármelyik tárgyat, így akár egy sámliról is kiderülhet, hogy veszélyes ellenfél – de legalább az ő képességeit mi is átvehetjük, hogy aztán mindenfélévé átváltozzunk.

Aztán ott a Weaver, ami emberi hullákat felzabálva hoz létre változatos entitásokat, például a Typhon-ember hibrid Phantomot. Ez a lény emberszerű, de egyáltalán nem emberi. Belharcba hatalmas erejét, távolságra kinetikus képességeit használja fel. Ha pedig a Weavernek nem sikerül létrehozni a Phantomot, akkor megszületik a sokkal veszélyesebb, láthatatlan és megfoghatatlan Poltergeist Typhon.

Az egyik legveszedelmesebb ellenfél viszont a Telepath lesz, amely képes irányítani a gyengébb akaratú organizmusokat. Persze a Talos I felfedezése közben nem csak ezekbe a Typhonokba futhatunk bele, sőt könnyen megeshet, hogy egyszerre többféle akad az utunkba, ami igencsak feldobhatja a napunkat és lerövidítheti az életünket.