Szegény Bethesdán valamilyen átok ülhet, hiszen mióta elkezdték megjelentetni a Fallout 3 letölthető tartalmait, nem megy minden olyan zökkenőmentesen, mint azt eltervezték. Az Operation Anchorage még ugyan rendben volt, ám az azt követő The Pitt Xbox 360-as kiadásában olyan hibákat találtak (mindenhol óriási piros felkiáltójelek éktelenkedtek), ami miatt egy rövid időre ki is kellett vonni a forgalomból, nehogy még több panaszlevél érkezzen a felháborodott vásárlóktól. A harmadik és jelen állás szerint utolsó DLC pedig, megőrizve a tradíciót, szintén hibásan jelent meg. A konzolos játékosok egy bug következtében nem tudják aktiválni a Project Purityt, míg PC-s sorstársaik az alábbi hibaüzenetbe ütköztek:

Not a cryptographic message or the cryptographic message is not formatted correctly. (Exception from HRESULT: 0x8009200D).

A Bethesda álláspontja szerint a probléma a Games for Windows Live DRM rendszerében keresendő, ezért ameddig Microsoft a megoldáson dolgozik, addig a kiegészítő PC-s verzióját nem lehet elérni.