Project Origin - vérbeli folytatásMint azt már valószínűleg hallottátok, csak a név maradt az előző kiadónál, így minden más, Alma, a történet és a karakterek a Monolith birtokában vannak, ezért egy tényleges folytatást kapunk, nem csak egy "nagyon hasonlít, de mégsem az igazi" dolgot. A "főszereplő" nem ugyanaz lesz, mint az első részben (érthető, nem használhatják a F.E.A.R. egységet), de ennek nem a váltás az oka, hanem az, hogy a történet központjában mindig is Alma állt.

Project Origin - vérbeli folytatásTehát új csapat, új irányítható karakter, egy kicsit hasonló helyszínek (irodaház megint lesz, de mellette kórház és iskola is), valamint ugyanaz a játékmenet várható, némi extrával. A Delta osztag tagjaként egy kórházban kezdünk, nagyjából fél órával a gombafelhő megjelenése előtt, úgy, hogy fogalmunk sem lesz a nem sokkal arrébb történő eseményekről. Az Armacham épületbe Genevieve Aristide-et megyünk letartóztatni. Egyből azt látjuk majd, hogy a dolgozókat lemészárolták, később pedig rajtunk ütnek a cég zsoldosai. Majd csak akkor tudjuk meg, hogy valami többről van szó, mikor Alma is felbukkan, aki durvább lesz, mint valaha, és alaposan átalakítja a környezetet is néha. Mit mondjak, eddig nagyszerű a helyzet.

Project Origin - vérbeli folytatásRáadásul ezúttal lehetőségünk lesz majd fedezéket is csinálni magunknak, ha épp van egy elég nagy asztal vagy más méretes tárgy, mert egy mozdulattal fel lehet dönteni őket, hogy a még mindig nagyon okos M.I. elől átmenetileg biztonságba húzódjunk. Ellenfeleink csak tovább okosodtak és új trükköket is tanultak, hogy minél nehezebbé tegyék életünket. Játékszerek terén is lesz pár meglepetés, és valószínűleg visszatér az a puska is, amivel a falra lehetett szegezni a rosszfiúkat (gondolom, mindenkinek van erről pár kellemes emléke). Viszont a elsősegélyládáknak búcsút inthetünk, azok már nem térnek vissza, helyette olyasmi rendszer lesz, mint a Halo/Call of Duty (2-től persze) játékokban.

Összegezve egy felturbózott F.E.A.R. érkezik majd valamikor jövőre, még több és jobban kidolgozott horrorrésszel, hogy ebben is felülmúlja az első részt. Amint lesznek képek a játékból is, feltöltjük a galériába, de addig érjétek be a már elérhető, nagyon hangulatos koncepciórajzokkal!