A Capcom a múlt hát folyamán leplezte le a következő Resident Evil-játékot, a Project Resistance-t, ami a várakozásokkal ellentétben nem egy újabb történet központú túlélő horror, hanem egy aszimmetrikus multiplayer játék lesz. Azaz egy négyfős csapatnak kell kijutnia egy zárt létesítményből, miközben az ötödik játékos ebben próbálja megakadályozni őket halálos csapdákkal és a szörnyetegekkel.

Mindez nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében, ami nem csoda az egyjátékos élményre kihegyezett és nagyszerűen sikerült Resident Evil 7 és Resident Evil 2 Remake után. Matt Walker producer ennek hatására vette védelmébe a Project Resistance-t Twitteren.

Elmondása szerint jogosnak tartja a rajongók elvárásait, hogy újra egy RE7 vagy RE2 élményt szeretnének kapni, azonban nekik, mint cégnek muszáj néha új dolgokkal is előállni, mert, ha újra és újra ugyanazzal rukkolnak elő, pont a rajongók fogják elveszteni az érdeklődésüket.

Szerinte a Project Resistance így is nagyszerű élményt fog nyújtani, mint túlélő horror. Akik eddig kipróbálták, azok elégedettek voltak, és az október elején induló nyílt bétateszt során még többen kipróbálhatják, a visszajelzésekre pedig természetesen oda fognak figyelni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!