A PC-re és Xbox One-ra tavaly májusban megjelent, 4 fős kooperatív lövölde, a Deep Rock Galactic tegnap megérkezett PS5-re és PS4-re is. A játékban csillagközi utazásba fogott törpök bőrébe bújhatunk bele, akik a Hoxxes IV nevű bolygón próbálják sikerre vinni szerény kis bányászvállalkozásukat.

Indításkor négy kaszt közül választhatunk: lövész, felderítő, mérnök és fúrós. Mindegyiknek megvan a maga erőssége és gyengesége, és természetesen akkor a leghatékonyabb a csapat, ha mindegyik kaszt képviselteti magát. Bár az sem lehetetlen, hogy az egész team csak egy kasztból épüljön fel, teszem azt, csak négy lövészből.

A pályák véletlenszerűen generáltak és meglehetősen változatosak. Önismétlésre ritkán kerül sor. Mivel szorgos-dolgos törpéket alakítunk, a fő célunk a nyersanyag és az idegen tojások gyűjtése. Ezt azonban nehezíti, hogy a Hoxxes IV élővilága nem túl barátságos. Vannak itt behemótok, kúszó-mászó szörnyek és röpködő óriásbogarak is. Szóval a nagy fúrás-túrás közepette jó sok lőszert is ki kell lőnünk, és jó sok bombát fel kell robbantanunk, ha a felhalmozott dolgokkal élve szeretnénk visszajutni űrhajónkra.

Természetesen nem csak azért kell ezt a sok munkát bevállalnunk, mert tetszenek a csillogó dolgok. Minden kibányászott cucc elősegíti törpünk fejlődését, szóval nem szabad félvállról venni a dolgot. Mindehhez szabadon rombolható környezet társul, ahol bárhol új utat nyithatunk magunknak, megkönnyítve ezzel a szökésünket vagy éppen az előrehaladásunkat.

Mindent összevetve, a Deep Rock Galactic egy nagyon kellemes, szórakoztató kooperatív lövölde változatos pályákkal és ellenfelekkel. A PS Plus előfizetők pedig ingyen bezsákolhatják mind PS5-re, mind PS4-re. Az új konzolt pedig ki is használja a játék.