Az elmúlt hónapokban sokan morogtak a PS Plus kínálata miatt, hogy gyenge, nem elég jó játékokat ad a Sony, de most 2022 első hónapjában, első napjaiban igazán nem lehet panaszkodni. Hogy miért? Azért, mert a Sony az elmúlt évek egyik legjobb autóverseny játékát (DiRT 5), egy remek akció szerepjátékot (Persona 5: Strikers) és egy kooperatív lövöldét (Deep Rock Galactic) kínálja: mindegyik új, mindegyik kiválóan értékelt cím, szóval hajrá! Irány a magyar PS Store oldal, és töltsétek a játékokat, ameddig csak lehet!

A DiRT 5 a Colin McRae Rally utódsorozatának legutóbbi epizódjaként került a játékosokhoz, hogy klasszikus, de modernizált játékmenetével lenyűgözze a versenyjátékok szerelmeseit. Hogy ez mit jelent? Hát azt, hogy a DiRT 5 klasszikus, árkádos jellegű vezetési élményt kínál, egy gyakorló etap után már magabiztos tudással lehet nekikezdeni a karriernek, hogy több, mint 100 versennyel később elégedetten álljunk fel a TV elől.

A DiRT 5 kifejezetten élvezetes játék, a kocsik irányítása könnyű, az utakon száguldani fantasztikus érzés. Nemcsak azért, mert ez egy DiRT és egy off-road versenyjáték egyben, de azért is, mert a program kifejezetten épít a versenyautók közötti adok-kapokra, a lökdösődésre. Noha az ellenfelek mesterséges intelligenciája nem a legjobb, mégis bele lehet futni kifejezetten erőszakos pillanatokba: a versenyek izgalmasak, az adrenalin megugrik, különösen amiatt, hogy egy-egy etap kimenetele még a legutolsó kanyarokban is kérdéses lehet.

A DiRT 5 amellett, hogy egy jó élményt kínáló versenyjáték, remekül is fest. Nagyon szép tájakon kell száguldani, ráadásul a fejlesztők az egész játékot megbolondították egy olyan dinamikus időjárási rendszerrel, amely minden egyes szakaszon képes durva meglepetéseket okozni. Lehet, hogy elindulsz ragyogó napsütésben, és szakadó esőben, villámok között érsz célba. Csak, hogy ne legyen unalmas egy pillanatra sem a vezetés. Igazán komoly hiba nincs a Codemasters alkotásában, így egyértelműen ajánlott a letöltése. Van offline része, van online része, és más nem is kell.

A Sony remek nyitányt csinált 2022-ben, reméljük a következő hónapokban is folytatja ezt a minőséget a PS Plus játékok terén. Február eleje azonban még egy kicsit odébb van, addig lehet versenyezni, akcióban részt venni, a Fantom tolvajokkal kalandozni. Télen, amikor hideg van, szürkeség van, a DiRT 5 egy nagyszerű esti, hétvégi program, szóval álljatok a startvonalhoz, és kezdődjön a verseny!