A PS Plus-előfizetők természetesen szeptemberben sem maradnak ingyenes játékok nélkül: ebben a hónapban két ajándék cím tölthető egészen a hónap végéig: a Street Fighter 5-öt és a Playerunknown's Battlegrounds című játékot zsákolhatjuk be. Most utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

A Sony a battle royale műfaj talán legismertebb darabját, a Playerunknown’s Battlegroundsot adja a PS Plus-előfizetőknek, amit sokan örömmel, mások pedig fanyalogva fogadtak. A modból kinövő teljes értékű akciójáték PC-n azonnal meghódította a közönséget, idén nyár közepén pedig már a játék nyolcadik szezonja rajtolt el, hogy újdonságokkal és új térképpel hódítson azok között, akiknek a legfőbb vágyuk, hogy egy állandóan változó térképen levadásszák ellenfeleiket…

A Playerunknown’s Battlegrounds nemhiába lett milliók azonnali kedvence, hiszen megjelenésekor egy merőben új játékélményt kínált: a Takami Kósun által már megírt (gondolunk itt a Battle Royale című regényre) kétségbeesett harcot öntötte mindenki által kipróbálható, megismerhető formába. Száz játékos, rengeteg fegyver, élet halál harc, egy győztes: ez a játék lényege. Szerencsére a Playerunknown’s Battlegrounds nemcsak az eszetlen lövöldözésről szól, ennél jóval több van benne.

Már a küzdelmek legelején komoly döntés vár a játékosokra, amely alapvetően meghatározhatja a harcok végkimenetelét. Kiugrasz rögtön a repülőgépből, hogy akár több tucat más ellenféllel együtt bevesd magad a vérengzésbe? Vársz, és csak a sziget külsőbb területein landolsz, ahol nagy eséllyel jóval kevesebb a felszerelés, de túlélsz, míg mások legyilkolják egymást? Bármi is legyen a döntés, az eredmény ugyanaz lesz: a játék szabályainak megfelelően, illetve a szűkülő játéktérnek köszönhetően az ellenfelek előbb-utóbb ugyanarra a helyre kerülnek, hogy egy végső összecsapásban csak egy maradjon élve…

A Playerunknown’s Battlegroundsban rengeteg fegyver található, a meccsek pedig mindig változnak, hiszen a felszedhető cuccokat mindig máshol teszi le a program, az élő játékosokkal való küzdelem pedig remek szórakozást jelent mind a mai napig. A PUBG tálalás szempontjából a realisztikus megközelítést választotta, a játék még most is jól néz ki, szórakozás szempontjából pedig remek élményt kínál, feltéve, ha a meccsekben kevés csalóval futunk össze. A Bluehole áprilisban arra tett ígéretet, hogy sokkal keményebben fog fellépni ellenük, és bár a játék már bőven túlvan népszerűségének csúcsán, még mindig százezrek játszanak vele, amit már te is megtehetsz, ha a PS Store-ból letöltöd ezt a mindenki mindenki ellen játékot. Kezdődjön a harc, találkozzunk a csatamezőn!