A Ragadozó 1987-ben tette először tiszteletét a filmvásznon és mérte össze az erejét Arnold Schwarzeneggerrel és elitkommandósaival. Ezután a csillagközi űrvadász több alkalommal is visszatért, több-kevesebb sikerrel. Megküzdött városi rendőrökkel, válogatott zsoldosokkal, legutóbb pedig olyan katonákkal, akik nem voltak teljesen százasok. És párszor még a xenomorph-okkal is összehozta őket a sors.

Mindezt ráadásul nem csak filmekben, de a predatorok szerepeltek képregényekben, könyvekben és persze jó pár videojátékban is. Utóbbiak sorát gazdagította a tavaly megjelent Predator: Hunting Grounds, amely mögött a Friday the 13th: The Game fejlesztője, az Illfonic állt. Így talán nem meglepő, hogy akár csak a Jason Voorheest középpontba helyező játék, úgy ez is egy aszimmetrikus multiplayer játék lett.

Azaz adva vagyon négy, már babakorukban is tesztoszteronkoktéllal táplált katona, akik szögesdrótot esznek és napalmot pössentenek. Rájuk aggathatunk annyi fegyvert, hogy ilyen arzenállal egy délután leforgása alatt megnyernék a vietnami háborút. A másik oldalon meg ott a csillagközi vadász high-tech felszerelésével az láthatatlanságot garantáló védőmezőtől a plazmavetőig.

Az emberi csapat dolga, hogy A-ból elindulva B-n át megérkezzen C-re, közben kiiktatva a magilla gerillákat és lehetőség szerint leszedni, vagy legalábbis túlélni a harmadik típusú találkozást az idegen jószággal. A predatort alakító játékosnak meg persze az a dolga, hogy minél gyorsabban begyűjtse a négy kiskatona koponyáját.

A program tehát egy érdekes, dzsungelben játszódó macska-egér játék, amiben többé-kevésbé testre szabhatjuk karaktereinket is. Bár vannak hibái, unalmasabb napokon még így is remek szórakozást tud nyújtani a Predator: Hunting Grounds, amely szeptember 7-től tölthető a PS Plus előfizetők számára PS4-re, és egészen október 4-ig marad elérhető.