Természetesen márciusban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban is két ajándék cím tölthető, amiket már be is húzhattatok, de a hónap végéig természetesen még van időtök hozzáadni őket a könyvtáratokhoz. Tegnap a Shadow of the Colossus-ról írtunk, most a Sonic Forces című játékról olvashattok egy rövid ajánlót.

Tavaly nyáron a Sony már megörvendeztette a kék süni, Sonic rajongóit a Sonic Mania című játékkal, és az, hogy most a Sonic Forces-t adja, talán nem véletlen. Az állatka mozis debütálása ugyanis meglehetősen jól sikerült, így joggal gondolhatták azt a japán cégnél: hé, ha már tavaly volt Mania, most miért ne legyen Forces?

A Sonic Forces, ahogy a Sonic Mania is, 2017-ben jelent meg, de alapvető különbségek választják el egymástól a két játékot. A Sonic Mania klasszikus játékmenetet kínál, 2D-ben, azonban a Forces hol 3D-s, hol 2 vagy éppen 2,5D-s, így a megjelenítésben teljesen új nézőpontot kapunk, de ez ne tévesszen meg senkit, a játék célja, ugyanaz, mint mindig. Aranygyűrűk gyűjtése, a pályákon való végigszáguldás, a bossok eliminálása: a problémát természetesen ezúttal is Sonic legnagyobb ellenfele, Dr. Eggman hozza létre, szó szerint.

A Sonic Forces-ban a játékhoz saját karaktert kell alkotni, vele fogunk száguldani, meg Soniccal és barátaival egyaránt, viszont a bevezetett újdonságok nem biztos, hogy elnyerik mindenkinek a tetszését. A játék 30 szintet kínál, melyek kipörgetéséhez öt óra elég, viszont a legjobb eredmény eléréséhez ennél több idő kell. A szintek egyébként érdekesek és jó felépítéssel rendelkeznek, a rajtuk való eszméletlen sebességgel való száguldás pedig (még mindig) kifejezetten jó élmény.

A Sonic Forces nem a Generations utódja lett, ennek ellenére érdemes letölteni, különösen most, hogy bekerült a PS Plus kínálatába. Régi és új élményt kínál, viszont valószínűleg a játékosok fiatalabb generációjának készült, de rajongók is tehetnek vele egy próbát. Igaz, értékelése nem lett olyan jó, mint a Sonic Mania-nak, de éppen PS Plus játék volta miatt nem lehet vele semmit sem veszíteni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!