A Sony nem először ad Sonic játékot a PS Plus előfizetőknek. Két évvel ezelőtt, 2020 márciusában a Sonic Forces volt az egyik program, amit meg lehetett szerezni pénz fizetése nélkül, most pedig a Team Sonic Racinget, egy aranyos kart-játékot lehet kosárba tenni, melynek valószínűleg a gyerekek fognak igazán örülni, de azért a felnőttek is eltölthetnek vele egy-két önfeledt órát.

A Sumo Digital alkotásában a kék süni, Sonic és barátai egy idegen meghívására vesznek részt egy versenysorozaton. A csapat elfogadja az ajánlatot, de nem tudják, hogy az egész nem Doktor Eggmen konspirációja-e… Szóval van a játéknak története, de ennek csak másodlagos szerepe van. Ahogy minden kart-versenyben, a lényeg itt is a versenyek megnyerésén, az arany gyűrűk és a különböző power-upok gyűjtésén van, melyek különböző hatásmechanizmussal segítik, vagy éppen gátolják a győzelem elérését.

A Team Sonic Racing egy színes-szagos program, ami kb. 7-8 órányi játékot kínál: összesen 21 pályán lehet repeszteni, melyek között van kaszinó és égi, jeges és sivatagi témájú is, de általában jól megtervezettek és egy-két meglepetést mindegyik tartogat, például két szakasz között „gumipárnákon” kell ugratni, úgy, hogy ne essünk le a pálya széléről.

A Team Sonic Racing nem lett kirobbanó kritikai és kereskedelmi siker, vegyes értékeléseket kapott, ennek ellenére kipróbálásra ajánlott program ez, legfeljebb ha nem jön be, törlitek. A sebességérzet megfelelő, Sonickal és barátaival csapatni ugyanolyan szórakoztató, mint Mario gokartját vezetni. Vannak különböző játékmódok, Time Trial és Exhibition, Grand Prix és Team Adventure, ami a kampányt foglalja magában. Gyerekekkel a Sonic Team Racing egy remek szombat délutáni családi program lehet, a minőségi időtöltés jegyében!