A mozi 100 éve alatt rengeteg túlélésről készített filmet mutattak be a filmszínházak. Ilyen volt az 1990-es Legyek Ura, William Golding klasszikusából, vagy éppen a Számkivetett, melyben Tom Hanks által alakított Chuck Noland kerül egy lakatlan szigetre egy repülőgép szerencsétlenség után. A filmben a FedEx vezetőnek meg kellett tanulnia a szigeten való túlélést, hogy életben maradjon.

A májusi PS Plus harmadik játéka, a Stranded Deep pontosan ugyanezt a témát dolgozza fel. A Beam Team Games alkotásában a Csendes-óceán egy szigetén kell élelem, víz után kutatni, menedéket találni a hőség és a napsütés na meg a vadállatok fenyegetése ellen. A Stranded Deep egy klasszikus túlélőjáték, ennek megfelelő játékmenettel. Tehát van éhség és szomjúság, menedéket kell építeni, persze csak akkor, ha megvannak a kunyhó építéséhez szükséges feltételek.

A szomjúság ellenszere kezdetben a kókuszdió, később lehet víznyerő gépet építeni, mellyel a pálmafák leveléből lehet az élethez elengedhetetlen szükséges folyadékot kapni. Az óceánban, a szigeteken rengeteg különböző élőlény található, melyek nemcsak élelemforrásként használhatók. Némelyikük ellenséges, a cápák megsebesíthetik az embert, de még ezek is veszélytelen apróságnak számítanak a Stranded Deep hatalmas, mítikus ellenségeihez képest.

A Stranded Deep teljes játékként tavaly jelent meg konzolokra. Érdemes kipróbálni, hiszen minden egyes indítással új kihívásokat generál a játék, ráadásul a Számkivetett rajongói jó néhány a filmből vett easter egget is megkereshetnek. Ilyen például a Wilson nevű labda vagy a FedEx doboz helyi változata.

A Stranded Deep már elérhető a PS Plus kínálatában, érdemes letölteni, kipróbálni, hiszen fizetés nélkül lehet egy trópusi szigeten kalandozni, mely most, a világjárvány idején, még virtuálisan is élvezetes.