Január 7-én lesznek elérhetőek a legújabb ingyenes játékok a PS Plus előfizetői számára, akik ebben a hónapban az Uncharted: The Nathan Drake Collectiont és a Goat Simulatort kapják meg. Most előbbiről olvashattok egy rövid ajánlót.

Az elmúlt évszázad leghíresebb régésze, kincsvadásza, Indiana Jones már régen nagyapa, így ideje volt, hogy a popkultúrában elfoglalt helyét egy új sztár vegye át, aki a keresztségben a Nathan Drake nevet kapta. Igen, Francis Drake leszármazottjaként ő lett a PlayStation legmenőbb fenegyereke, aki 2007-től keresztül-kasul bejárta a Földgolyót, hogy barátaival, testvérével kincseket keressen. A Drake’s Fortune-t a 2009-es Among the Thieves, majd 2011-ben az Uncharted 3: Drake’s Deception követte.

Az Uncharted: The Nathan Drake’s Collection ezt a három játékot tartalmazza, melyet a Sony 2015-ben adott ki, felvezetésként/összefoglaló címként a negyedik, A Thief’s End címet viselő rész 2016-os premierje előtt. Az Uncharted nemcsak azért lett híres, mert a Naughty Dog a Jak 3 után az addigi munkáihoz képest egy teljesen más stílusú játékot alkotott meg, de azért is, mert Nathan Drake az egyik legszerethetőbb karakter lett a videojátékok történetében. A legfontosabb tény pedig az volt, hogy a Naughty Dog egy konzolgeneráción belül képes volt elkészíteni egy teljes trilógiát úgy, hogy a részek egyre jobbak és jobbak lettek.

Igen, jobbak lettek, hiszen a Naughty Dog az Uncharted 1-ben még csak próbálgatta a receptet, amit a harmadik résszel tökéletesített. Ez a Nathan Drake Collection-ön is látszik, hiszen az Drake’s Fortune nem öregedett jól, még akkor sem, ha a remastered verziók készítésében nagy gyakorlatot szerzett Bluepoint Games megtett mindent az élmény fokozása érdekében. Szerencsére a második-harmadik epizódnál ezzel nem kell törődni, ráadásul a játékba épített extrák, no meg a tonnányi, megszerezhető achievementek mai napig elegendő szórakozást adnak azoknak, akik egy akciódús, humoros világkörüli kalandra akarnak indulni, szerethető karakterek társaságában.

Erre pedig most lehetőséged van, ha PS Plus előfizető vagy. Ha még nem játszottad végig ezeket a remek programokat, ideje pótolnod a kimaradást, hiszen a Naughty Dog Uncharted trilógiája a mai napig kiváló szórakozást ad, amit minden PlayStation tulajdonosnak meg kell tapasztalnia!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!