Augusztusban sem maradnak ingyenes szórakozás nélkül a PS Plus előfizetői: ebben a hónapban a WipEout Omega Collection, illetve a Sniper Elite 4 lesz a két ajándék cím. Most előbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Akik szeretik a száguldozást, azok az előző hónapban biztosan örültek a havi PS Plus-játékoknak, hiszen ott volt közöttük a Horizon Chase Turbo, amely stílusos és minőségi tálalásban hozta vissza számunkra a régimódi árkád autóversenyeket. Most pedig újabb szélsebes múltidézés következik, hiszen minden idők talán legjobb futurisztikus versenyszériája, a WipEout is beköszön az előfizetőknek a WipEout Omega Collectionnek hála.

wipeout-omega-collection-1.png

A kollekció egyik alapja az eredetileg PS3-ra megjelent WipEout HD, illetve annak kiegészítője, a WipEout HD Fury, melyek valójában szintén korábbi részekből merítettek - egészen konkrétan a PSP-s WipeOut Pure és WipEout Pulse pályáit húzták fel a kor és a platform elvárásainak megfelelően. Sőt, kicsit talán még afölé is, hiszen a 1080p + 60 fps kombinációja ezen a grafikai színvonalon annak idején egyedülállónak számított konzolon. A PS4-es Collection pedig ezt még feljebb tornássza természetesen.

wipeout-omega-collection-2.png

A másik építőelem a sorozat mindmáig utolsó különálló megjelenése, a PS Vitás WipEout 2048, amely a körítést tekintve a széria legkevésbé futurisztikus darabja, de persze még így is hamisítatlan antigravitációs versenyzést kapunk. A két (és fél) játékban összesen 9 játékmódot, 26 pályát és 46 különböző versenyhajót kapunk a tartalmas kampányok és a multiplayer mellé, így a hosszú távú elfoglaltság garantált.

wipeout-omega-collection-3.png

Akik rendelkeznek PS VR-ral, azok extra élménycseppeket is kisajtolhatnak a csomagból, a WipEout Omega Collection ugyanis egy utólagos frissítésnek hála virtuális valóságban is élvezhető - ekkora sebesség mellett nem mindennapi élmény, az egyszer biztos! Egy szó mint száz: a műfaj krémjét kínáló kollekciót húzhatnak be ingyen az előfizetők ebben a hónapban, még ha kissé keserédes is mindez, hiszen a szériát gondozó Studio Liverpool 2012-es bezárása óta továbbra sem mutatkozik remény egy új WipEout-játékra...