A PS Plus előfizetők ebben a hónapban is három játékot csaphatnak hozzá a könyvtárukhoz. Cím szerint a Battlefield 5-öt, a Stranded Deepet és jelenlegi ajánlónk tárgyát, a Wreckfestet, amely PS5-re is ellátogat.

Több, mint másfél évtizeddel ezelőtt a Bugbear elkészített egy versenyjátékot, mely azonnal lenyűgözte a száguldás és a rombolás szerelmeseit. A Flatout jött, látott és győzött, hiszen újító törésmodelljével darabokra lehetett szedni az autókat. A versenyek izgalmasak, a minijátékok érdekesek voltak, a program jó értékeléseket kapott, így nem csoda, hogy egymás után jöttek az újabb és újabb részek.

Aztán a Bugbear 2013-ban gondolt egyet és bejelentette a simán Next Car Game című játékát, amit gyorsan Kickstarterre vitt, majd onnan gyorsan levett, hiszen a kijelölt célösszeg kisebb része jött csak össze. Ez viszont nem akadályozta meg a fejlesztőket abban, hogy folytassák a játék hegesztését, amit egy évvel később ki is adtak Early Access változatban, ami óriási pénzt hozott a csapatnak.

A játék közben nevet váltott, botrány alakult ki körülötte, és több éves késéssel, 2018-ban megjelent a Wreckfest. A Wreckfest nem lett rossz játék, de nem is lett kiemelkedő, viszont ingyen van, így mindenképpen érdemes kipróbálni a Bugbear roncsderbijét. Már csak azért is, mert a Wreckfest egy jó törésmodellel elkészített játék lett, melyben zártpályás versenyeken kell a legjobbnak lenni, de nem feltétlenül árkádos módon, választható félszimulátoros irányítás is.

Igen, hiszen versenyek előtt szinte mindent be lehet állítani a járműveken, a manuális váltáson át a kuplunghasználatig, de ez csak opció, nem kötelező. Az autók a Bugbeartől megszokott módon jól néznek ki, az autók változatosságára nem lehet panasz, a versenyek viszonylag izgalmasak, de az ellenfelek AI-ja azért hagy némi kívánnivalót maga után.

A Wreckfest egyébként rendelkezik modtámogatással, így mindenki kedve szerint tudja alakítani a játékot. A Bugbear egyébként folyamatosan frissíti a játékot, tavaly olyan update jelent meg, amely rengeteg új autófajtát (pl. rendőrautók, GTR kocsik, stb.) adott a programhoz. Vannak napi, heti és szezonális kihívások a normál játékmódok mellett, így a játékkal el lehet lenni egy ideig. Ennek köszönhetően a Wreckfest az elmúlt időben is nagyon pozitív értékeléseket kapott, így ti is tegyetek vele egy próbát, nem fogjátok megbánni! Főleg úgy, hogy a PS5-verzió egy csomó technikai újítást tartalmaz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!