A Sony már régóta pedzegette, hogy a PS Vita megjelenésével megnyílhat az út a PS-as keresztplatform-élményhez, tegnap pedig a gyártó Londonban bejelentette, hogy nem kósza pletykákkal állunk szemben.



Február 22-től az európai Playstation Store-ban is megjelennek azok a játékok, amiket mindegy, hogy PS3-on vagy Vitán veszünk meg, ugyanis onnantól kezdve, hogy kifizettük őket, mindkét gépen játszhatunk velük. A hivatalos lista eddig a következő: MotorStorm RC, Hustle Kings, Top Darts, WipEout 2048 (benne a sima WipEout HD és HD Fury, mint DLC-k), Ultimate Marvel vs. Capcom 3 DLC.

Hogy ez mit is jelent pontosan? Lássuk részletesebben! Ha megvásárolod a MotoStorm RC-t PS3-on, akkor Vitán is játszhatsz vele, minden további költség nélkül. A Hustle Kings és a Top Darts esetében a Vita verzió megvásárlása mellé ingyen jár a PS3-as verzió, ha pedig már megvan valamelyik játék PS3-ra, fizetés nélkül letölthetitek a Vitára írt konverziót. Amennyiben egy kis őrült száguldásra vágytok, de már megvan a WipEout HD és a Fury DLC PS3-on (ami valljuk be, esélyes, hisz a platform legjobb sci-fi arcade játékáról beszélünk), a WipEout 2048 megvételét követően ingyen letölthetitek a Vita változathoz a korábbi részeket, DLC-k formájában (megjelenésük tavasszal várható). Végezetül, az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 PS3-ra letöltött DLC-i Vitára is ingyen leszedhetőek lesznek, és fordítva.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy az online multiplayer mindkét platformon működik majd, oda-vissza (azaz ha úgy tartja kedvünk, simán elagyabugyálhatjuk a PS3-as haverokat Vitán játszva, a metróból). Az ötlet több, mint pazar, reméljük, hogy a kivitelezéssel sem lesz gond. Az ugye megvan, hogy márciustól lesz magyar PS Store is?