A Sony megtartotta az PlayStation Indie Eventet, melynek feltett célja az volt, hogy bemutassák a közönségnek, milyen indie játékokkal fogják megörvendeztetni őket PS4 platformon, s mint megtudtuk, bőven lesz mivel játszani -- a Sony összesen 12 játékot mutatott be, amikhez még videókat is kaptunk. Íme a felhozatal:

Apotheon: oldalnézetes hack and slash az ókori görög világban, ahol sikerrel csak akkor jársz, ha tökéletesen időzíted a támadásaidat, s időben felismered, mire készül az ellenfeled. A fegyvereid kard, pajzs és íj.

Axiom Verge: oldalnézetes metroidvania típusú akció-kalandjáték, amit a Rygar, a Contra, a Bionic Commando, a Blaster Master és a Metroid inspirált, a csavar azonban az, hogy a játék szánt szándékkal beépített „programhibáit” kihasználva zavarhatjuk meg az ellenfeleinket. Megjelenés: 2015 elején PS4-re és PS Vitára.

Chasm: egy procedurálisan felépített, szintén oldalnézetes RPG-platformer hibrid, aminek elkészítése során az inspirációt a régimódi hack and slash címek és a Metroid-széria jelentette.

Drifter: űrszimulátor, amiben a játéktér több tízezer csillagrendszerrel várja a felfedezőket, s egy 100.000 fényév átmérőjű galaxisban tehetjük próbára magunkat, azzal a céllal, hogy valahogy megéljünk a csillagok között.

Escape Goat 2: a program azt hiszem, nem szorul különösebb bemutatásra, egy kecske főhősű puzzle-platformerről van szó, ami PC után PS4-re is elérkezik.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2