A Eurogamer egy belső forrástól értesült arról, hogy a Sony szeretné közvetlenül a PS4 hardverén emulálni a PS1 és a PS2 konzolra írt játékokat, vagyis nem az év elején hivatalosan is bemutatott PlayStation Now szolgáltatást használnák erre a feladatra.

A hír furcsa, hiszen a streaming pont azzal a céllal jött létre, hogy a teljes, múltban megjelent játékkatalógus a felhőből legyen játszható, a Eurogamer viszont úgy véli, nem alaptalan a dolog. Azzal érvelnek, hogy az eredeti PS3 képes volt lejátszani PS1-re és PS2-re írt játékokat, s később, dedikált chip nélkül is működött ez a dolog, vagyis megvan a szoftveres háttér, ami szerintük csak fejlődni fog az erősebb PS4-en. Hozzá kell azonban tenni, hogy a PS4 és a PS3 felépítése gyökeresen eltér egymástól, így az a kód is, ami a hardver használ, tehát nem olyan egyszerű ez a visszafele kompatibilitás ügye.

A füles szerint a Sony HD felbontást céloz, kiküszöbölve ezzel az emulátoroknál jelentkező mosottas képet full HD felbontásban, illetve ezzel a lokális megoldással a válaszidő elhanyagolható lenne, nem úgy, mint egy stream esetében.

Természetesen a Sony eddig nem reagált az értesülésre.

playstation-4.jpg