Az a pletyka kezdett el terjengeni, hogy a Sony egy, az Oculus Rifttel konkurens virtuális valóság szemüvegen dolgozik, mely a PS4 egy új lehetősége lenne. Különböző források arról számoltak be, hogy a közeljövőben fogják leleplezni, ám abban már nincs egyetértés, hogy mikor: a Eurogamer úgy tudja, hogy jövőre lesz a bemutató, a CVG stábja viszont azt az információt kapta, hogy az októberben esedékes TGS-en láthatjuk majd az eszközt. A szemüveg képességeit már néhány kiválasztottnak bemutatták a DriveClub segítségével, s eredetileg a Gamescomon akarták elénk tárni.

Ez az elképzelés egyéként nem újkeletű, hiszen sokan úgy vélik, hogy a mozgásérzékelés után a virtuális valóság lesz a következő nagy divat -- az Oculus Rift eddigi népszerűségéből kiindulva kézenfekvő azt gondolni, hogy a nagy konzolgyártók is valami hasonlóval fognak próbálkozni, sőt a Sonynak 2011-ben megjelent egy kevés sikert aratott, méregdrága szemüvege, a HMZ-T2 (képünkön), ami egy személyi, játékokhoz és filmekhez kitalált 3D kivetítőként lett meghirdetve, de senki sem vette.

Természetesen meg kell jegyezni, hogy mindez egyelőre csak pletyka, a Sony ugyanis nem reagált a híresztelésekre, s az információk hitelessége is megkérdőjelezhető.

PS4: virtuális valóság szemüveg jöhet

A képen természetesen nem a pletykált periféria látható, hanem a Sony korábbi próbálkozása, a 2011-es HMZ-T2 "3D-s személyi projektor".