• Nem tervezi a Rainbow Six Siege folytatását a Ubisoft
  • A következő generációs konzolokra is meg fog jelenni

Annak idején, még 2015-ben meglehetősen döcögősen indult a Rainbow Six Siege "karrierje", a Ubisoft csapatalapú kompetitív shootere azonban szép lassan rátalált a helyes útra, aminek következtében most már stabil játékosbázisa van, a bevételei nemrég átlépték az 1 milliárd dollárt, és folyamatosan jönnek hozzá az új tartalmak.

Ezek után joggal merül fel a kérdés: mit tartogat a jövő és az egyre közeledő következő konzolgeneráció? Nos, a válasz meglepőnek tűnhet, de úgy tűnik, hogy semmi különlegeset.

ps5-re-es-az-uj-xboxra-is-jon-a-rainbow-six-siege.jpg

Mindezt persze nem mi állítjuk, hanem Alexandre Remy, a Rainbow Six brand igazgatója, aki a Daily Starnak elmondta, hogy egyelőre nincs tervben a folytatás, és PS5-re, valamint a következő Xboxra is a mostani játékot szeretnék továbbvinni.

"A döntés hátterében az áll, hogy nem szeretnénk elkülöníteni a közösségünket a különböző platformok szerint. Az ideális jövőkép számunkra az, hogy platformtól függetlenül mindenki játszhat a másikkal. A következő generációnak is ennek szellemiségében megyünk neki."

A cross-platform játékot egyébként már korábban is mondogatták a fejlesztők, mint hosszú távú célt, így nem véletlen, hogy ez az aspektus újból előjött a Rainbow Six kapcsán.