• A PUBG jelenleg tiltólistán van Indiában
  • A kormány egyik tagja szerint nem várható változás

Az indiai kormány néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy tiltólistára tettek több mint 100 darab, egytől-egyig kínai vállalatokhoz köthető mobilos applikációt, melyek között ott volt többek között a PlayerUnknown's Battlegrounds is. A hivatalos indoklás szerint ennek hátterében a felhasználói adatok nem etikus kezelése állt, de esélyesebb, hogy inkább a himalájai határnál lévő indiai-kínai ellentét kapcsán próbálnak ezzel nyomást gyakorolni.

pubg-kiadoi-trukkozessel-probaljak-meg-visszavinni-a-jatekot-indiaba.jpg

A PUBG Corp eközben próbál ügyeskeni: például úgy, hogy visszavonta a helyi disztribútortól, a Tencenttől a licencjogokat, és a hírek szerint az indiai tulajdonban lévő Jio Platformson keresztül próbálják kiadni a játékot az országban. A kormány egyik tagja szerint azonban ez nem változtat a helyzeten:

"A játék erőszakos jellege rengeteg panaszt generált minden irányból. Ez nem változik azzal, ha a jogok máshova kerülnek" – mondta a Reutersnek név nélkül nyilatkozó politikus.

Úgy tűnik tehát, hogy egyhamar nem lesz elérhető a PUBG a világ egyik legnépesebb országában, hiszen nem csak politikai okok állnak a tiltás hátterében.