Az előzetes információk alapján nem túl ígéretes az a free-to-play modell melyre a Quake Champions épít, inkább “free-to-try”-nak neveznénk, hiszen csak egyetlen bajnokot nyúzhatunk majd kötöttségek nélkül. A többieket véglegesen csak és kizárólag pénzen válthatjuk majd meg – a játékbeli fizetőeszköz csupán időszakos feloldásukra lesz elegendő, persze a felettébb aktív játékosoknak ez valószínűleg nem okoz majd problémát.

A kis kitérő után azonban ideje rátérnünk a most bemutatott új bajnokra, Anarkira, aki már a Quake 3-ból is ismerős lehet és első ránézésre még mindig szimpatikus, képességeit elnézve pedig még inkább. Passzív tulajdonsága, hogy ugrás közben szabadon irányítható, Marty McFly-t megszégyenítő high-tech légdeszkájának hála akár kanyarodni is tud a levegőben. Aktiválható tulajdonsága pedig a gyógyítás, mely önmagáért beszél: menet közben egy felettébb bizalomgerjesztő zöld folyadékot karjába injekciózva új erőre kap a félig gép punk.

A régi-új jövevény a jövő héten induló zárt bétateszt alatt is kipróbálható lesz, melyre  valószínűleg nem mindenki jthat majd be, de ha érdekel a lehetőség, egy próbát még tehetsz, érdemes!