Quake Live: Már megy!Ennek örömére a fejlesztők már tegnap lekapcsolták az összes zárt szervert, kitörölték az eddigi eredményeket, hogy mindenki tiszta lappal indulhasson. A személyes eredmények és beállítások azért megmaradnak, de csak azok számára, akik aktívan játszottak. A publikus oldalon jelen sorok írásakor még csak egy számláló és a dátum látható, de hatkor -– ha minden jól megy -- elindul az őrület.

A böngésző alapú ingyenes játékról egyébként a CVG egy interjút is készített John Carmackkal. Az id veterán alapítója arról beszélt, hogy a Q3-as modok nem fognak működni ezzel a verzióval, de azért szó sincs arról, hogy az eredeti scene-t „lelőjék”, azaz őt idézve: „akik elég tudással és tettrekészséggel bírnak az új, Quake Live-hoz kötődő modok megírásához, azok bátran megtehetik”.

A játékban egyébként eleinte nem lesznek reklámok, de „nem zártuk ki a lehetőségét, hogy előbb-utóbb saját prémium (értsd: fizetős) szolgáltatásaink legyenek” -– mondta Carmack. Aki jelen sorokat olvassa hat óra után, annak nem kell mást tennie tehát, mint  IDE elcsattognia, és elvileg már játszhat is. Kíváncsiak vagyunk a tapasztalataitokra -– kezdő és profi quakesekére egyaránt!

Update: Már él a Quake Live! Várjuk az észrevételeiteket, tapasztalataitokat.