A Remedy az Edge-nek adott interjúban hozott nyilvánosságra információkat a Quantum Break című akciójátékról. Az Xbox One-ra készülő alkotás a csapat szerint a "végső Remedy játék", olyan program, amiről mindig is álmodott a csapat. A történetről is kiderült pár újdonság -- azok, akik félnek a spoilerektől, inkább ne olvassanak tovább.

"A legfontosabb, hogy a játékmenet jó legyen. Milyen érzés a játékkal játszani; milyen maga az élmény, amit nyújt; átéled-e az adrenalinhullámot, amikor meghúzod a ravaszt, vagy fedezékbe húzódsz? Ha ezek nincsenek meg, senki sem fog elmerülni az általad teremtett fikcióban. Mindezen dolgok meg kell, hogy üssék az általam csak »Remedy pedigrének« nevezett színvonalat -- azt a szintet, amit mindig megcélzunk. És ez megtörténik. Ez egy Remedy játék, és nem csak egy Remedy játék, hanem a végső Remedy játék!" -- lelkendezett Oskari Hakkinen fejlesztési vezető a Quantum Breakről.

Ezt követően a Remedy vezérigazgatója, Matias Myllyrinne beszélt a Quantum Break egyik nagy, a sztorit illető húzásáról: a játékos néha a legfőbb gonosztevő bőrét is magára ölti majd, aki a program története szerint mindenkinél erősebb időmanipulálási képességekkel rendelkezik. Rosszfiúként ráadásul a játékos fogja meghatározni, hogy pontosan milyen gaztett állja a főhős, Jack Joyce útját a későbbi pályákon, e döntést pedig a játékkal együtt megjelenő tévésorozat egy epizódja követi majd, ami természetesen figyelembe fogja venni a játékos által szimpatikusnak (vagy épp antipatikusnak) talált cselekedeteket. Feltételezhető, hogy ezek a szakaszok 3-4 opcionális választást adnak majd a kezünkbe, ami ugyan nem egy BioWare-szint, de így is ritka dolog az akciójátékok háza táján.

A Quantum Break idén várható, kizárólag Xbox One konzolora.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!