• Megérkezett Quixotic első kisfilmje
  • A synthwave producer Highway Violence című dalához készült videóklip

Ritkán szoktunk videóklipekről írni, most azonban muszáj volt kivételt tennünk, a magyar synthwave producer, Miklósy Krisztián, ismertebb nevén Quixotic ugyanis fantasztikus kisfilmmel rukkolt elő néhány napja, mely a Mihaszna film közreműködésével készült a Highway Violence című dalhoz.

quixotic-szallitotta-a-het-egyik-legutosebb-videojat-egy-zsenialis-videoklippel.jpg

A hatperces klip a nyolcvanas évekbe repít vissza bennünket, popkulturális utalások tucatjaival, megidézve például az OutRunt egy játékgépen keresztül, illetve olyan filmeket, mint a Terminátor, a Vissza a jövőbe vagy a Knight Rider.

“Sokáig azt hittem gyerekkoromat meghatározó filmek csak nekem voltak ilyen fontosak, de színpadon zenészként és DJ-ként hirdetve a retrowave-t rájöttem, hogy nem csak az én generációm szereti a 80-as éveket. Eddig csak bulik vizuáljaiban tudtam kiélni magam a zene mellett, így a klip volt a következő logikus lépés kibontakozni. A Mihasznás srácokkal egy laza beszélgetés során kitaláltuk a koncepciót, a következő meetingre pedig már egy 7 oldalas scripttel érkeztem. Először azt hittem, ebből semmit sem tudunk majd megvalósítani, de rengeteg jófej ember asszisztálta végig az ámokfutásom, akiknek nagyon hálás vagyok, hiszen egy olyan dolgot csináltunk együtt, amit még most is alig hiszek el” – mondta Quixotic.

“A Highway Violence egy szerelmeslevél a korszak hollywoodi fimjeihez és zsenijeihez (Lucas, Spielberg, Zemeckis stb.). Most én lehettem a főszereplő McFly, aki Deloreant vezet vagy a rendező, aki egy makett Tie-Fightert tologat a kamera előtt, pont úgy, mint Lucasék annak idején. A 80-as évek varázsát próbáltuk a digitális vásznon életre kelteni, de ötvöztük a modern kor kényelmesebb technikai lehetőségeivel, a nagyfilmekhez képest ezt töredéknyi budgetből. A 80-as évek filmes trükkjei alapozták meg a CGI forradalmat azzal, hogy Spielbergék mindig feszegették a technikai határokat a történetmesélés eszközeként, nekik köszönhetjük, hogy most ezt így kicsiben is meg tudjuk valósítani” – tette hozzá a producer.

A 20 napon keresztül forgatott kisfilmet lent láthatjátok, és két érdekességről is említést kell tennünk vele kapcsolatban. Az egyik, hogy egy böngészős retro-versenyjáték is készült hozzá, melyet ide kattintva érhettek el, a másik pedig, hogy a PC Guru volt írója, Gebbbe is felbukkan a klipben.