• Ingyenesen játszható formátumra vált a Raiders of the Broken Planet
  • Ehhez nevet is cserélnek, a játék új címe Spacelords lesz
  • A Spacelords körülbelül egy hónap múlva, augusztus 23.-án debütál

A Raiders of the Broken Planet még tavaly szeptemberben debütált, és bár az aszimmetrikus lövölde koncepciója egész érdekesnek tűnt, a fejlesztők által alkalmazott üzleti modell sokaknak elvette a kedvét a játéktól. Valószínűleg a MercurySteam berkein belül is érezték, hogy az irány, amerre mennek, nem a legjobb, ugyanis a stúdió bejelentette, hamarosan átállnak az ingyenesen játszható avagy free-to-play modellre, valamint a címet is lecserélik, így a Raiders of the Broken Planet Starlords néven fut majd a továbbiakban.

A váltás azt jelenti, hogy immár ingyenesen elérhető lesz a programban fellelhető mind a négy kampány, míg az egyes karaktereket a játékban való előrehaladással és fejlődéssel tudjuk majd feloldani. Magára az átnevezésre azért volt szükség a fejlesztők szerint, mert olyan sok minden változik az alapjátékhoz képest, hogy azt a cím megváltoztatásával lehetett a legkönnyebben és legegyértelműbben jelezni.

Az újítások és átalakítások a játék negyedik, Council Apocalypse névre keresztelt, kampányával egy időben élesednek, azaz a Raiders of the Broken Planet helyét augusztus 23.-án veszi át a Spacelords.