Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots Mûvészi munkákA korábban kiszivárgott információknak köszönhetően már nagyon is jól tudjuk, hogy készül a következő Rainbow Six, így ez a bejelentés jóformán csak formalitás -- no meg megerősítés mindarról, amit eddig hallottunk. A történet tehát tényleg New Yorkban játszódik, ahol az elit alakulat egyik tagjaként egy amerikai terroristacsoport, a kiválóan kiképzett, óraműpontossággal működő True Patriots ellen vesszük fel a harcot.

A játék amellett, hogy a sorozattól elvárt multiplayer élményt és izgalmas kooperatív küldetéseket biztosít, az eddigi részekhez képest sokkal személyesebb hangvételű történetet is prezentál, melynek központjában nem mindig a csapat és annak vezetője, hanem ártatlan túszok is lesznek. Nem egyszer életveszélyes, megoldhatatlannak látszó helyzetekbe hozott átlagembereket kell irányítanunk, majd a perspektívaváltás után, a Rainbow Six tagjaként meg kell hoznunk a kemény döntéseket a szituáció megoldására, s gyakran a döntések halállal járnak majd.

A Ubisoft Montreal műhelyében, a Ubisoft Toronto és a Ubisoft Red Storm közreműködésével készülő Rainbow 6: Patriots PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra fog megjelenni, ám a programra még sokat kell várni, a tervezett megjelenési dátum ugyanis csak valamikor 2013-ban van. Addig is a Game Informer oldalán megnézhetjük a több mint egy évvel ezelőtt készült koncepcióvideót, hogy képet kapjunk, milyen játékra is lehet számítani.