A videojátékok és a rendőrség kapcsolata általában a különböző, erőszakos játékokkal kapcsolatos kamu állítások körül szokott összefonódni. Ez az eset azonban a kötelező kivétel: a Los Angeles-i rendőrség rátörte az ajtót Robert Bowling egykori Call of Duty kreatív szaki független csapatára, a Robotokira.

Na nem mintha szegény srácok bármi rosszat csináltak volna: egyszerűen annyi történt, hogy Bowlingék remek ötletnek találták egy rendőrörsre bekötött pánikgomb felszerelését, ugyanis Robert saját bevallása szerint "kijut nekik a halálos fenyegetésekből". Csakhogy a nagy, piros gomboknak van egy átka is: az emberek szeretik megnyomni őket.

Így esett, hogy egy meg nem nevezett dizájner, kifelé menet az irodából, pusztán heccből rányomott a gombra. Fogalma sem volt, hogy mire jó, de ahogy Bowling fogalmazott, "a fiúk ellenállhatatlan késztetést éreznek az ismeretlen funkciójú gombok megnyomására", és ezért nem kell szégyellni magunkat. Ami ezek után történt, az viszont tényleg kész komédia.

A riasztás befutott az alig pár sarokra lévő őrsre, ahonnét azonnal kiküldtek pár fegyveres járőrt. Mivel az iroda kívülről zárva volt, gondolták, hogy bemennek hátul. Csakhogy a hátsó ablakban ott ált a Modern Warfare 2 híres szereplője, Ghost felfegyverzett, símaszkos szobra, amit a zsaruk természetesen igazi rablónak néztek. Bowling bent ücsörgött a gépe előtt, amikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy pisztollyal a kézben rendőrök másznak fel a tűzlétrán. Hangosan rákiáltottak, hogy lassan közeledjen feléjük, feltartott kézzel, majd egy perccel később már minden tele volt egyenruhásokkal.

Robert szerint 15 perccel később már mindenki számára egyértelmű volt, hogy nincs semmi vész, így az egész iroda nevetésben tört ki. Mindenesetre az esetnek van egy nagy tanulsága: NE tegyetek az ablakba fegyveres, hiberélethű bábut!

Rátörték az ajtót a zsaruk Robert Bowlingra