• Előző héten indult el a Red Dead Online bétája
  • A játékosok szerint viszont a játék gazdasága egyáltalán nem igazságos
  • Mind a pénzt, mind az aranyrudakat nagyon nagy munka megszerezni
  • A Rockstar szerint ezzel a 19. század hangulatát akarták visszaadni

Előző héten indult a Red Dead Redemption 2 multijának, a Red Dead Online-nak a bétatesztje, a jelek szerint pedig a játékosok egy részének nem igazán tetszik a játék gazdasága. A bétatesztben résztvevők szerint a program kifejezetten szűkmarkúan osztogatja a pénzt és az aranyat egyformán, így például nyolc órába is belekerülhet, amíg összekuporgatunk egy aranyrudat, kezdő revolverünk feketére színezéséhez pedig pontosan 12 aranyrúd kell.

A Red Dead Online-ban kétféleképp juthatunk aranyrudakhoz, melyek a prémium valutát jelentik a játékban: vagy összekuporgatunk száz aranyrögöt, vagy pedig fizetünk érte, bár ez utóbbi lehetőség egyelőre még nem él, de a Rockstar már megerősítette, hogy a jövőben lehetőségünk lesz valódi pénzzel aranyrudat venni. A játékosok szerint viszont az egyes küldetések közel sem adnak elég pénzt, valamint sokan a játékban megvehető tárgyak árát is sokallják.

Az egyik Reddit felhasználó a Rockstarnak is írt az ügyben, a stúdió pedig megerősítette, hogy tudnak a problémáról, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy így tervezték meg a játékot. A válasz alapján a 19. század hangulatát akarták visszaadni azzal, hogy egyedül két valuta van, valamint azzal is, hogy kevés pénz jár sok és nehéz munkáért.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!