Mikor az Emlékezetes pillanatok-cikksorozat első részét megírtam, már elgondolkodtam azon, hogy egyszer szeretném a különféle videójátékokhoz tartozó érdekességeket, easter eggeket is bemutatni. Hatalmas kedvencem a Red Dead Redemption 2, amelyben már közel 500 óra környékén járok, és még mindig találok felfedezetlen dolgokat, új párbeszédeket, és megannyi rejtélyt. Utóbbiakban jeleskedik igazán az RDR 2, és ezeket érdemes közelebbről is szemügyre venni, hiszen többségük abszolút kihagyható, ugyanis sokan egyszerűen elmennek mellettük, és észre sem veszik őket. Ez az új cikksorozat a játékban fellelhető érdekességekkel, easter eggekkel, rejtélyekkel, és egyéb titkokkal kíván foglalkozni.

Az ember alkotta horror-mutáns rejtélye nem kicsit furcsa, és nemcsak maga az alkotás, hanem a mögötte lévő történet is. A játékosok egy elhagyatott kúriát fedezhetnek fel a Van Horn Trading Post (New Hanover) közelében, ahol egy olyan teremtményt találnak, amelyet előszeretettel neveznek "MedveDisznóEmbernek" (a South Park után szabadon), vagy más néven mutánsnak. A második emeleten valamiféle testet találunk, egy vaddisznó fejével, egy medve testével, és a kettő között különböző más állatok különböző darabjaival. Ezt a rémisztő látványt egyéb preparált förtelmek veszik körül, de ami ennél is érdekesebb, azok a szobában szétszórt jegyzetek. Ezek a jegyzetek mind különböző állati részek ábráit tartalmazzák, valamint egy naplót is találunk, amely részletezi a mutáns anatómiai eredetét.

Arra azonban semmi bizonyíték nincs, hogy ki készíthette ezt a teremtményt, vagy mi volt a célja vele – bár egyértelműen a Frankensteinből jött az ihlet hozzá. Az egyetlen lehetséges kötődés a borzalmas titkokra ebben az elhagyatott kúriában az odakint lévő halott idegen, de neki nincsenek olyan levelei/jegyzetei, amelyek a mutánshoz kötnék. Egyelőre nincs konkrét bizonyíték arra, hogy ki hozta létre a szörnyeteget, amely a Red Dead Redemption 2 egyik leghíresebb easter eggje lett.