Több rejtélyt végigvettünk már a cikksorozat eddigi részeiben, de szeretném kiemelni, hogy még mind a mai napig akadnak olyan titkok a játékban, amelyeket senki nem fejtett meg. Teóriák, különféle elméletek repkednek szerte az interneten, de bizonyos rejtélyek még manapság is egy nagy kérdőjelként éktelenkednek a Red Dead Redemption 2 világában – különösképp igaz ez Rhodes városára. Mikor arra jársz, feltűnhet, hogy egy férfi a fegyverkereskedő rácsos pinceablakából könyörög segítségért. Amikor interakcióba lépsz vele, elmagyarázza, hogy a bolt tulajdonosa, Jasper Feeney elrabolta. Miután rákényszeríted Jaspert, hogy fedje fel titkát, a férfi elmeséli, hogy fia, Sammy egy szörnyű balesetben meghalt, és elmondja, hogy azért rabolta el az idegent, mert úgy nézett ki, mint a fiú. Azonban annak ellenére, hogy a helyzet gyorsan és könnyen megoldhatónak tűnik, más részletekkel kombinálva ez a találkozás egy teljesen más rejtélyt nyitott meg.

rhodes-gunsmith-3.jpg

Könnyen lehet, hogy Sammy halála nem pontosan úgy történt, ahogy Jasper elmeséli. Néhány gyanús NPC párbeszédre hivatkozva (amelyek a játék során random hallhatóak) kiderült, hogy az eddig teljesen szokványos Rhodes városka valójában egy hátborzongató titkot őriz az elhunyt fiúval kapcsolatban. Az alább látható videó arra utal, hogy Sammy halála nem volt egészen olyan véletlenszerű, mint ahogy Jasper állítja. Ő azt mondja, hogy éppen a fiát tanította a puska használatára, amikor halálos baleset történt. Sammy a fegyver visszarúgása miatt a folyóba esett, és a testét magával sodorta az áramlat. Soha többé nem látták, és a holtteste sem került elő. Rhodes felfedezése során azonban olyan nyomokat találhatsz, amelyek arra utalnak, hogy nem pontosan ez történt. A videó szerint vannak bizonyos NPC párbeszédsorok, amelyek arra utalnak, hogy a város lakói részt vettek Sammy meggyilkolásában, és azóta átok sújtja a települést.

Egy emberrel beszélgetve (akinek a tábora véletlenszerűen a Kamassa-folyó közelében jelenhet meg) kiderül, hogy Rhodes-ban furcsa hangulat uralkodik a bűntudat miatt, amit az emberek egy ártatlan gyerek halála miatt éreznek. Gyakran lehet hallani a városlakók sugdolózását is, amint a Sammy halálát okozó incidensről társalognak. Jasperről úgy beszélnek, mintha a boltos aktív résztvevője lett volna a fiú halálának, és olyan kifejezéseket használnak, mint "a fiú, akit megöltek". Úgy tűnik, kétségbeesetten próbálnak túllépni ezen a tragikus eseményen. A fenti videó szerint ezek a párbeszédek a játék fájljaiban a Jasper áldozatával való találkozásnak megfelelően lettek elnevezve. Ez bizonyítja, hogy Rhodes lakói részt vettek Sammy halálában, de ez nem elég ahhoz, hogy pontosan tudjuk, milyen szerepet játszottak benne – úgy néz ki, ez a rejtély még megfejtésre vár.

A cikksorozat tovább részeit ITT találjátok!