Vérbeli játékosként az ember nem is kaphat szebb ajándékot karácsonyra egy vadonatúj, csúcsminőségű, gamer perifériánál. Igaz, az ilyen címkével ellátott termékek az utóbbi időkben igencsak elszaporodtak, ebben a nagy felhozatalban pedig elsőre nehéz lehet eligazodni. Aggodalomra azonban semmi ok: a Redragon és a Cooler Master ajánlatai közül válogatva tuti nem fogunk mellé lőni. Mondjuk is, mire érdemes lecsapni az igencsak széles kínálatból.

redragon-cooler-master-ajanlo-01.jpg

Redragon Kumara 2 mechanikus billentyűzet

Napjainkban már egy valamirevaló gamer gép sem létezhet mechanikus billentyűzet nélkül, és ez egyáltalán nem véletlen, hiszen az ilyen klaviatúrák kényelmesebbek, ráadásul a billentyűk határozott nyomáspontja miatt mind játszani, mind gépelni könnyebben lehet velük. A Redragon Kumara 2 pedig egy tökéletes belépő lehet a mechanikus billentyűzetek világába. Közepes ellenállású, élesen kattanó billentyűi egyértelmű visszajelzést adnak nekünk játék és gépelés közben is, a 19 féle háttérvilágítási módnak és a 6 féle fényerőnek hála pedig alaposan testre tudjuk szabni, hogy kifejezze a személyiségünket.

redragon-kumara-2-01.jpg

Redragon K596 Vishnu RGB mechanikus billentyűzet

A Kumara 2-nél egy fokkal már komolyabb darab a Redragon K596 Vishnu, mely kompakt méreteivel elsősorban az FPS játékok kedvelőinek lehet jó választás, hiszen mellette mindig lesz elég mozgástere az egerünknek. Ez azonban még nem minden, a Vishnu ugyanis mágneses csuklótámasszal és dedikált médiagombokkal érkezik, melyek kényelmes és praktikus választássá teszik minden helyzetben, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a billentyűzet akár vezeték nélküli üzemmódban is használható, hogy tényleg maximális szabadságot élvezhessünk játék közben.

redragon-vishnu-01.jpg

Cooler Master MK850 mechanikus billentyűzet

Ha pedig valami igazán különleges billentyűzetet keresünk a felső polcról, akkor a Cooler Master MK850 lehet a tökéletes ajándék. A mágneses csuklótámasszal és a Cherry MX remek minőségű mechanikus kapcsolóival érkező klaviatúra már önmagában is egy nagyszerű ajánlatnak mondható, azonban érdemes mindehhez hozzávenni, hogy a billentyűzet a Cooler Master saját, egyedi Aimpad technológiájával érkezik, aminek hála akár gamepadként is használható, így pedig a legpörgősebb FPS-ektől kezdve a legprecízebb mozdulatokat igénylő verekedős játékokig ideális választás lehet bármilyen címhez.

cooler-master-mk850.jpg

Cooler Master MM710 gamer egér

Ha valaki sokat játszik kompetitív FPS-ekkel, vagy más, gyors és precíz célzást igénylő címekkel, akkor számára egy minőségi gamer egér lehet az ideális ajándék. Ezen a területen pedig nehéz jobb ajánlatot találni a Cooler Master MM710-nél, mely nemcsak roppant elegánsan néz ki, de speciális, üreges kialakításának hála egyben nagyon könnyed és nagyon gyors is. Az MM710 így remek választás lehet a kompetitív FPS-ek kedvelőinek, és igazából mindenki másnak, aki egy igazán különleges, egyben pedig stílusos gamer egérre vágyik.

cooler-master-mm710.jpg

Cooler Master Devastator 3 MM110 gamer egér

Amennyiben viszont a Cooler Master MM710-nél egy kicsivel masszívabb egérre vágyunk, akkor a Cooler Master Devastator 3-ra érdemes vetnünk egy pillantást. Az elegáns, fekete színben érkező egér ergonomikus kialakításának hála nagyszerűen illeszkedik a tenyerünkbe, így használata akkor sem lesz kényelmetlen, ha hosszú órákra belefeledkezünk a játékba, a szabadon programozható extra gombok pedig azt is garantálják, hogy abszolút az igényeinkhez tudjuk alakítani a Cooler Master rágcsálóját.

cooler-master-mm110.jpg

Redragon Titanoboa 2 gamer egér

Ha pedig már gamer egerekről beszélünk, hiba lenne szó nélkül elmenni a Redragon Titanoboa 2 mellett, mely érezhetően egy felsőkategóriás periféria. Ergonomikus kialakításának és homokgumi bevonatának hála a használata hosszabb távon is abszolút kényelmes, ráadásul külön súlykészlet is jár hozzá, így még azt is mi szabhatjuk meg, hogy mennyit nyomjon. A Redragon Titanoboa 2 ezeken kívül az OMRON minőségi kapcsolóival érkezik, 11 könnyen hozzáférhető gombjából pedig 10 programozható az egérhez járó speciális szoftverrel, így a legapróbb részletekig a saját kedvünkre alakíthatjuk a Redragon üdvöskéjét.

redragon-titanoboa2-01.jpg

Redragon Ares gamer headset

Egy igazán jó headset napjainkban már elengedhetetlen kelléknek számít, ha győztesen akarunk kikeveredni egy-egy komolyabb multis meccsből, hiszen egyrészt segítségével kommunikálhatunk a csapattársainkkal, másrészt pedig azt is jobban halljuk, honnan érkezik majd a következő támadás. A Redragon Ares pedig tökéletesen ellátja minkét funkciót: passzív zajszűrésével segít kizárni a nem a játékból érkező, zavaró zajokat, 135 fokban állítható mikrofonjával pedig kristálytiszta hang mellett beszélhetünk bajtársainkkal. Ráadásul könnyű kialakításának, puha fülpárnáinak és állítható fejpántjának köszönhetően a Redragon Ares mindezek mellett még kifejezetten kényelmes viselet is.

redragon-ares-gaming-headset-01.jpg

Cooler Master MH670 gamer headset

Ha pedig olyasvalakinek keresünk ajándékot, aki nagyra értékeli a minőséget és a szabadságot, akkor a Cooler Master MH670 gamer headset lehet nagyszerű választás. A virtuális 7.1-es hangzásnak köszönhetően azonnal hallani fogjuk, hogy ellenfelünk melyik irányból érkezik, a nagyszerű, háttérzajokat kiszűrő mikrofonnak hála pedig ezt az információt villámgyorsan le is kommunikálhatjuk a csapattársainknak. Ráadásul a Cooler Master MH670 vezeték nélküli kialakítást kapott, így ezt viselve az sem okoz gondot, ha valamiért egy rövid időre fel kell kelnünk a gép elől.

cooler-master-mh-670-01.jpg