• Egy friss interjú szerint újra David Koepp írja az Indiana Jones 5 forgatókönyvét
  • Premier 2021. július 9-én

Írtunk már korábban arról, hogy hamarosan elkezdik forgatni a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című mozi folytatását. A rendezői székben újra Steven Spielberg ül, míg a címszereplőt Harrison Ford alakítja majd, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy az ötödik epizóddal nemcsak az ő Indy-s pályája, hanem a franchise is végleg lezárul. Az elcsúsztatott premier dátuma: 2021. július 9.

Ami kiszámíthatatlanná teszi a gyártást, az a forgatókönyvírók folyamatos cseréje. Először David Koepp írt egy szkriptet, majd átadták a projektet a Solo-filmet is jegyző Jonathan Kasdannek. Ám a Disney-nek az új verzió sem nyerte el a tetszését, így Dan Fogelman (Rólunk szól) kapta meg a lehetőséget, hogy megírja az utolsó Forddal készülő Indy-epizód forgatókönyvét.

static1squarespacecom.jpg

Most azonban megint új helyzet áltt elő: a Den of Geek David Koepp-pel készített interjújából kiderült, hogy újra a Jurassic Park, a Mission: Impossible, a Hetedik érzék és a 2002-es eredeti Pókember szkriptjét jegyző művész írja a forgatókönyvet. Szerintetek megérdemel még egy utolsó részt a kultikus filmsorozat?