• Közzétette negyedéves üzleti jelentését az EA
  • 2,4 milliárd dollár bevételük volt október és december között, ami új rekord

Sorra érkeznek a negyedéves üzleti jelentések a konzolgyártóktól és a nagy kiadóktól: ezúttal az EA került sorra, amely nem kevesebbb mint 2,4 milliárd dollár forgalmat bonyolított le október és december között, ez pedig új rekord a cég történetében, 19 százalékos növekedést produkálva 2019 végéhez képest.

Ennek a nagyobb része (1,5 milliárd dollár) a szolgáltatásokból, vagyis a mikrotranzakciókból és az immáron 13 millió felhasználóval rendelkező EA Play előfizetésből származik. De tovább nyílt az olló a digitális disztribúció és a bolti értékesítés között is: konzolon már az elmúlt egy évben eladott játékok 62 százalékát vették digitálisan, miután a járvány hatására kétszeresére gyorsult a növekedés a fizikai eladásokkal szemben.

Az EA Sports játékai összesen több mint 230 millió felhasználót mozgattak meg az elmúlt egy évben, a legfontosabb bevételi forrásnak számító FIFA Ultimate Teamnek pedig decemberben átlagosan 6 millió aktív játékosa volt, ami új rekord. Az immáron 33 millió játékossal rendelkező The Sims 4 felhasználói aktivitása sorozatban hatodik éve is növekedett, de az Apex Legends is 30 százalékos javulással zárta az évet.

Ami a jövőt illeti: jelenleg 35 új játék készül az EA-nél, és nem mondtak le a Star Warsról sem, kapcsolódó sorozataikat ugyanis az exkluzív szerződés lejártával is folytatni szeretnék.