Rengeteg új játék mutatkozhat be a PS4-gyel

Az új Xbox egy PGR-rel, a minden bizonnyal 20-án leleplezésre kerülő nextgen PlayStation pedig ehhez mérten autós játékokkal és a Killzone-t is készítő Guerilla Games egy új IP-jével készül megostromolni a boltokat.

Az Activision most minden bizonnyal veri a fejét a falba, mert a feloszlatott, kiemelkedően tehetséges arcokat tömörítő Bizarre Creations tagjai immár nemcsak a Microsoft, de a Sony mögött is felsorakoztak. Közülük Ged Talbot vezető tervező az Evolution Studioshoz szerződött (ők csinálták a PS3-on hatalmasat durranó MotorStormot), magával hozta még pár hű csatlósát, és nekiesett egy Gran Turismo mellékágnak, ami alól a kiadó végül kihúzta a polyphonys licencet. A játék ugyanakkor teljes erőbedobással készül, és a Polygon újságírója szerint egyike lesz a startra időzített játékoknak. Érdekes infó, úgyis haldoklóban van az autós játékok zsánere -- noha tény, hogy ennek oka elsősorban a műfaj technológia-függése.

Nem ez az egyetlen autós játék azonban, ami a PS4-et tűzte ki exkluzív célplatformjául. A zseniális Test Drive: Unlimited sorozattal előrukkoló, ám később anyagi okok miatt bezárt Eden Games munkatársai is új stúdiót alapítottak, s most mint Ivory Tower készítenek valami nagyot -- egyes híresztelések szerint a TDU szellemi folytatását, csak több pénzből és jobb körülmények között.

Szintén PS4-es játékkal készül robbantani a Killzone-nal nevet szerző Guerilla Games. Erről a projektről szinte semmit sem tudni, bár a csapat múltját ismerve minden bizonnyal shooter lesz, ami elsősorban az új konzol grafikai képességeit hivatott megcsillantani. Biztosat azonban csak a február 20-i bejelentéskor tudunk majd -- mi már tűkön ülünk!