Januárban jön a Resident Evil 2 remake-je, amiben úgy tűnik, nem csak a játék, de az üzleti modell is megfelel majd a kor „követelményeinek”. Merthogy az Észak-Amerikában a videojátékok korhatár besorolását végző ESRB adatlapján feltűntették, hogy a program PS4-re és Xbox One-ra kiadott változatában lesz mikrotranzakció. A PC-s változat valószínűleg csak azért nincs feltüntetve, mert az még nem esett át a besoroláson.

Hogy mit lehet majd megvásárolni, arra csak tippelni tudunk, mert részletekbe az ESRB ezen a téren nem bocsátkozott. A Deluxe Edition alapján azt mondjuk, skinek lesznek elérhetőek, illetve talán néhány extra fegyver. És talán mindezt majd játékkal is feloldhatjuk.

Amúgy az ESRB M, azaz felnőtt besorolást adott a Resident Evil 2-nek, a leírás alapján a káromkodások, a vér, a csonkítások és a realisztikus tűzharcok és az átvezető animációk alatti erőszak sarkallta a szakikat erre a döntésre. Jó ezt hallani, már csak azért is, mert a remake-nek Japánban a cenzúrázott változata jelenik meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!