• Továbbra is jól fogy a Resident Evil 2 Remake
  • Közel 5 millió példányban kelt el eddig
  • Megközelítette az eredeti játék eladásait

A Resident Evil 2 Remake az idei év egyik legjobb játéka lett, hiszen úgy sikerült modern köntösbe áthelyezni az eredeti játékot, hogy megtartotta annak minden pozitív tulajdonságát. A kritikai sikert pedig anyagi siker követte, a Resident Evil 2 Remake nagyszerűen teljesít a kasszáknál, a Capcom júliusban és augusztusban is kiemelte a játékot negyedéves üzleti jelentésében.

És ez most, novemberben sincsen másképpen, a Capcom ugyanis nemrég elárulta, hogy szeptember 30-ig 4,7 millió darab fogyott el az új változatból. Ez azért szép teljesítmény, mert az eredeti Resident Evil 2-ből 1998-as kiadása óta 4,96 millió példány kelt el, vagyis az új változat igen közel került ahhoz, hogy lekörözze az elődjét. És ez valószínűleg be is fog következni, mire a remake egy éves lesz, hiszen jön az ünnepi szezon, ami alatt nyilván elfogy még egy-két darab.

Kiderült az is, hogy a Monster Hunter: World kiegészítőjéből, az Iceborne-ból kevesebb, mint egy hónap alatt 2,8 millió darab fogyott el, míg a Devil May Cry 5-ből 2,7 millió darab talált gazdára. A Mega Man 11, a Street Fighter 30th Anniversary Edition és az Okami HD szintén átlépték az egymilliós mérföldkövet. Ezek után nem csoda, hogy a Capcom további legendás IP-k felélesztését is tervbe vette.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!