A Resident Evil 7 sikere után kétség sem férhetett ahhoz, hogy lesz nyolcadik rész is, a kérdés csak az volt, hogy mikor jön el a zombikat és mutánsokat ránk szabadító széria következő (nem remake-elt, nem spin-off) epizódja. Nos, AestheticGamer szerint se idén, se jövőre nem számíthatunk a Resident Evil 8-ra.

A Resident Evil 7-hez kiadott Not a Hero DLC-ről is előre hírt adó ember szerint a Capcom 2016 óta dolgozik a nyolcadik részen, bár nem gőzerővel, mert akkoriban még kellettek fejlesztők az említett kiegészítőhöz és a Resident Evil 2 remake-jéhez is. 6-7 hónappal ezelőtt ráadásul kukázták az egészet, és a projektet elölről kezdték.

Bár gyorsabban haladnak, mint korábban, ugyanis sok dolgot átmentettek a kukázott verzióból, AestheticGamer szerint még jó darabig nem számíthatunk a Resident Evil 8-ra, sőt a Resident Evil 3 megjelenése után egy ideig új remake-re sem – bár azt hozzátette, hogy más Capcom játékokat még rebootolhat a stúdió a RE Engine-nel. Remélhetőleg ezek egyike a sokat pletykált Dino Crisis lesz.

AestheticGamer azt is tudni véli, hogy jövőre kapunk egy új Resident Evilt is, ami a remake és a folytatás kizárásával feltehetően egy spin-off lesz, talán a Relevations 3 vagy valami teljesen új.