Resident Evilből sosem volt hiány, de az utóbbi években különösen jól cseng ez a cím, hiszen mind a Resident Evil 7: Biohazard, mind a tavaly megjelent Resident Evil 2 remake nagyszerűen sikerült. Persze a menet nem állt meg, hiszen alig négy hónap múlva már újra Raccoon City utcáin osonhatunk a Resident Evil 3 új változatában.

És talán már a Resident Evil 8 is készül – bár a Capcom ezt még nem erősítette meg se hivatalosan, se félhivatalosan, viszont egy bizonyos EvilVR már tudni vél róla dolgokat. Értesülései szerint a játék egy távoli szigeten fog játszódni, ahol egy titkos laboratórium üzemelt. Mindenféle biofegyver mellett itt született meg a Resident Evil 7 főgonosza, Eveline is.

EvilVR szerint a Resident Evil 8 egyik új eleme lesz a hallucinációs mechanizmus, aminek lényege, hogy ne tudjuk megkülönböztetni a valóságot az elménk szülte képektől. Ez különösen izgalmasnak tűnik, és igen hatásos lehet, főleg, ha a nyolcadik rész szintén belső nézetes játék lesz.

Továbbá EvilVR azt is elárulta, hogy a Capcom kölcsönvett néhány elemet a Resident Evil 3.5 tech demóból, ami a Resident Evil 4-et megelőző, nem játszható program volt. A fejlesztők ezzel demonstráltak jó néhány, a negyedik részt fantasztikussá tevő elemet.

Persze, mint minden ilyen hírt, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni.