• Rebootolják a Kaptár-sorozatot
  • Paul W. S. Anderson és Milla Jovovich visszatérése nem garantált
  • Az Utolsó fejezet című epizód 312 milliót hozott a stúdiónak

Idén mutatták be a Resident Evil, vagy, ahogy magyarul nevezik: a Kaptár-sorozat utolsó, hatodik epizódját. A lezárást még a cím is sulykolta: Utolsó fejezet. Bár már akkor sejteni lehetett, hogy ez azért mégsem lesz annyira utolsó, de azért azt a fene sem gondolta volna, hogy a premier után négy hónappal bejelentik a rebootot.

Pedig ez történt, a jogokat birtokló német Constantin Film elnöke, Martin Moszkowicz a cannes-i filmfesztiválon jelentette be az örömhírt(?), amely szerint az egész sorozatot újraindítják.  A döntés persze nem meglepő, hiszen az Utolsó fejezet 40 milliós költségvetéssel 312 millió dollárt hozott a konyhára (ebből 160 milliót Kínában lapátolt össze).

Hogy a sorozat hat részét megíró és négyet megrendező Paul W. S. Anderson, és a főhősnőt alakító neje, Milla Jovovich visszatér-e a szériába, azt nem tudni. A rendező jelenleg a Monster Hunter játékok megfilmesítésén ügyködik, Jovovich-ot pedig legközelebb Jessica Biel, Woody Harrelson és Tommy Lee Jones oldalán láthatjuk a Shock and Awe című thrillerben.

resident-evil-alice-claire.jpg