A Capcom egy másfél perces videóban szedte össze a Resident Evil: Umbrella Corps. játékmódjait. Eme játék formátumában totálisan eltér az eddigi Resident Evil-játékoktól, merthogy ez egy online játékmódra kihegyezett FPS, és különböző játékmódokban – amik közül a One Life Matchet tavaly már megismerhettük – mérhetjük össze tudásunkat más játékosokéval.

A Target Hunterben két csapat áll egymással szemben, és mindkettőben van egy-egy célpont. Ezek kilövéséért jár majd a pont. A feladat: megvédeni a saját emberedet, vagy kiiktatni az ellenség célpontját.

A Respawn Match valójában egy team deathmatch, amiben az a csavar, hogy egy hangradarral meg lehet találni az elhullott ellenfelek respawn pontjait, és ott fogadhatjuk őket.

A Domination nem tartogat újat a nap alatt: el kell foglalni a pályán egy adatátviteli pontot és az győz, aki tovább tudja azt tartani.

A DNA Hunterben egyszerűen csak zombikat kell végleges halottá avanzsálnunk lőfegyvereink segítségével, majd begyűjteni a DNS-mintájukat. Plusz hasznos lehet az ellenség Zombie Jammerének az elpusztítása – eme kütyü az alapfelszerelés része és segedelmével a zombik békén hagyják a játékost.

Az SP DNA Hunter a sima DNA Hunter hardcore változata, ebben ugyanis már mutánsok DNS-ét kell gyűjtögetnünk, amik nemhogy nehezebben harapnak fűbe, még a Zombie Jammerre is érzéketlenek. A csapatmunka kulcsfontosságú lehet.

A Collectorban a pályán elszórt öt aktatáskát kell begyűjtenünk. Az lesz a győztes, aki elsőként megszerzi mindet. Persze akár azt is megjátszhatjuk, hogy meglapulunk a táska közelében, és amikor jön az ellenség, szépen levadásszuk.

A Protector a Collector megbolondított változata, itt ugyanis nem begyűjteni kell a táskákat, hanem megtalálni egyet és olyan sokáig megtartani, ameddig csak lehetséges. Ez valószínűleg nem lesz egyszerű feladat, mert a táskás ember mozgó célponttá válik.

A Collar Warban a csata adatait tartalmazó „nyakörveket” kell begyűjteni a leölt ellenségtől, hogy pontot szerezzünk, illetve összeszedhetjük az elesett bajtársainkét is, ezzel megakadályozva, hogy ellenlábasaink ponthoz jussanak.

A leírtak egész érdekesen hangzanak, még valami jó is kisülhet így a Resident Evil: Umbrella Corpsból, annak ellenére, hogy a multiplayer FPS műfaja nem igazán egyeztethető össze azzal, ami ez a széria a kezdet kezdetén volt: túlélő-horror.