• Ötletes dioráma készült a horrorjáték egyik karakteréhez
  • Készítője a folyamatot videóban is megörökítette

Amikor a Capcom elkezdte a Resident Evil Village marketingjét, elég nagy hangsúlyt fektettek a túlméretezett vámpírhölgyre, Lady Dimitrescu-ra. A karakter azonnal igen népszerű lett a Resident Evil rajongók körében: számtalan cosplay-t és művészeti rajzot inspirált (meg felnőtt videókat is, de ezekről én persze nem tudok semmit!). A fanok még hónapokkal a Resident Evil Village megjelenése után is tisztelegnek Lady Dimitrescu előtt, a legújabb példa erre pedig egy hihetetlenül részletes szobor, amelyet egy Lotoso nevű művész készített.

A szobor a Village kedvenc gonosztevőjét ábrázolja, aki egy fürdőkádban lazul, ám víz helyett úgy tűnik, mintha vérben fürdene. Az ihletet a készítő a játék egyik konkrét szakaszából merítette, mikor Ethan a kastély felfedezése közben egy olyan szobába botlik, ahol egy fürdőkád található (és ami pont úgy néz ki, mint ezen szoboré). Amikor Ethan belép, a kád tele van vérrel, amit a szobában lévő szobrok helyzetének megváltoztatásával lehet lecsapolni és így feltárul egy titkos átjáró. A szobor még Lady Dimitrescu hatalmas, széles karimájú fekete kalapját is tartalmazza, ami a kád mellé téve nagyon fontos része a ruházatának.

Bár a rendkívül magas vámpírnő a Village marketingjének fontos része volt, sokan kritizálták a Capcom-ot azért, mert keveset szerepelt a kész játékban. A következő DLC talán orvosolja majd ezt, bár pontos tartalmát még mi sem ismerjük, de nincs kizárva, hogy a vérre szomjazó hölgy feltűnhet benne. Addig is a kapcsolódó videóban gyönyörködhettek a szoborban, amit szerintem bármelyik Resident Evil rajongó azonnal kitenne a polcára!