A Bethesda Softworks Fallout 3-ja nagy sikereket ért el, és könnyedén lehet akár az év játéka is (mint ahogy a PC Guruban az is), de az októberi megjelenés óta valószínűleg legtöbbünk már végigjátszotta a főkampányt, s így egy-két mellékküldetés megcsinálása után jóformán már csak a nemrég bejelentett első letölthető epizód érkeztére lehet várni, amiről, hála az IGN.com munkatársainak és a játék producerének, Jeff Gardinernek, most új információkat tudtunk meg.

Részletek a Fallout 3 első DLC-jérőlRészletek a Fallout 3 első DLC-jérőlRészletek a Fallout 3 első DLC-jéről

Mint tudjuk, a Fallout 3-hoz jövőre havi lebontásban három epizód is érkezik, melyek közül az első januárban fog megjelenni, és az Operation Anchorage nevet kapta, aminek keretében egy számítógépes szimulációban veszünk majd részt, ami a nukleáris világégés előtt lezajlott anchorage-i csatát eleveníti fel, melynek során a város melletti hegyoldal biztosítása után a megszálló kommunista kínaiak bázisát kell elfoglalnunk. A DLC a játék térképén egy új küldetés ikonként fog megjelenni és mihelyst belépünk a szimulációba, minden addigi felszerelésünktől búcsút kell vennünk, azonban cserébe új és egzotikus fegyvereket, páncélokat, valamint egy új perket (Covert Ops) is kapunk, sőt még egy katonai egység is az irányításunk alá kerül annak érdekében, hogy biztosan sikerrel járjunk.

Az epizód komoly hangsúlyt fog fektetni a harcra és a lopakodásra, de készítők kihangsúlyozták, hogy azért megmarad a döntéseink által formált történet, és jócskán lesznek morális kérdések is a játékosok számra, azonban a DLC legnagyobb újítása, hogy egy új környezetbe csöppenünk, ami nem hasonlít az eddigiekre, hiszen a távoli Alaszkában javarészt csak hóval és jéggel találkozunk majd.

Az Operation Anchorage 800 MS pontért, azaz 10 dollárért lesz elérhető, és körülbelül négy-ötórányi plusz játékidővel fog szolgálni, de az interjúból azt is megtudtuk, hogy mi várható a következő epizódokban.

A februárban megjelenő Pitt című részben az egykor csodás Pittsburgh városába látogatunk el, ami szintén megkapta a maga részét a nukleáris bombákból, de korántsem akkora mértékben, mint Washington. A várost rablók és fosztogatók tartják az irányításuk alatt, azonban a környéken lévő erősen szennyezett vizek a lakosokon, és persze rajtuk is kifejtette „jótékony” hatását, és várhatóan mi sem ússzuk meg a nagymértékű sugárzást.

A márciusban érkező Broken Steelben pedig csatlakozunk a Brotherhood of Steel társaságához, hogy végérvényesen kisöpörjük az Enclave-et Capital Wastelandből. A DLC-ben Jeff Gardiner elmondása szerint új fegyvereket, ellenségeket és perkeket kapunk, valamint megemelik a maximálisan elérhető szintet (ami jelenleg 20), és lehetőségünk lesz a fő történetszál befejezése után is nekikezdeni az új küldetéseknek.